(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Novi pločnik ispred Pošte u centru Stare Pazove • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID 19: U opštini Stara Pazova registrovano novih 21 slučajeva zaraze • NOVI BANOVCI: KUD Branko Radičević proslavlja 70 godina postojanja • Članice streljačkog kluba Jedinstvo uspešne u Nišu • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 29.06.2020.
Stara Pazova
KORONA U STAROPAZOVAČKOJ OPŠTINI: Dve potvrde zaraženosti, 10 domaćinstava u samoizolaciji, testirano 299 osoba

Prema podacima iz Doma zdravlja "Dr. Jovan Jovanović Zmaj" u Staroj Pazovi, u periodu od 10. juna do danas u covid ambulanti je urađeno ukupno 299 testova na antitela, od kojih su dva bila pozitivna.

U slučaju pozitivnog rezultata, ovi testovi ukazuju na to da je neko u određenom periodu bio u dodiru sa virusom i u zavisnosti od vrste antitela, pacijenti se šalju na dodatno ispitivanje i PSR test. Pomenuti slučajevi su imali lakšu kliničku sliku.

Inače, na teritoriji staropazovačke opštine za deset porodica je određena mera samoizolacije jer su neki od članova tih porodica imali kontakt sa zaraženom osobom i uskoro se očekuju rezultati testiranja. U pitanju su domaćinstva iz Nove Pazove, Vojke, Krnješevaca, Golubinaca, Starih Banovaca, Novih Banovaca i Surduka.

Ispred covid ambulante je tokom radnog vremena u svakom trenutku desetak građana koji žele pregled i testiranje jer sumnjaju da imaju ili su imali simptome zaraze, ili pak sumnjaju da su bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

Od ukupnog broja testiranih osoba sa teritorije staropazovačke opštine u proteklih 19 dana, 12 odsto slučajeve je imalo medicinske indikacije, dok su ostali testirani na lični zahtev.