VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 09.07.2020.
Suđenje otmičarima trinaestogodišnjeg dečaka iz Stare Pazove u toku

Porodica Mitrović iz Stare Pazove 27. oktobar prošle godine pamtiće po neizvesnosti i agoniji u kojoj su bili više od 20 sati, s obzirom da je tada 13-godišnji Petar Mitrović nestao u kasnim večernjim satima. Skoro čitav dan bio je zatočen u jednom vikend naselju u staropazovačkoj opštini i izložen nemilosti svojih otmičara. Otac otetog dečaka istakao je da je u toku proces u kojem se sudi 54-godišnjem M.J. i njegovoj dvojici sinova i pomagaču koji se terete za krivično delo otmica.

"Podignute su optužnice protiv tadašnjih punoletnih lica, a u ponedeljak predstoji suđenje u tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici starijem maloletniku koji je takođe učestvovao u otmici. Nadamo se da će tužilaštvo i uopšte ceo pravosudni sistem odraditi sve kako treba i da će svako dobiti ono što je zaslužio i da će odgovarati za svoja dela."- kaže Goran Mitrović, otac dečaka.

Treba napomenuti da je u ovom slučaju policija reagovala brzo i efikasno, s obzirom da su ozbiljno shvatili da nije svaki nestanak tinejdžera bezazlen.

Porodica Mitrović se nada skorijem okončanju sudskog procesa uz veru da se ni jednom detetu nikad više ne desi slična situacija i kažu da, na sreću za sada, trajnih posledica za dete nema osim izvesne doze straha.

"Petar se dobro oseća, nastavio je sa normalnim životom, završio je osnovnu i upisao srednju školu. Stalno pratimo njegovo stanje. Kada uveče treba da izađe iz kuće kao da oseti u sebi neku dozu straha i zato pazimo na to, gledamo da ga odvezemo gde treba, i roditelji druge dece to isto rade, kao da nas je taj nemili događaj ujedinio i naterao sve roditelje da više vremena posvete deci i da paze na njih, naročito u večernjim satima i izlascima."- ističe Mitrović za RTV Staru Pazovu