VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 10.07.2020.
Blagi pad javljanja u kovid ambulante, oprez neophodan, 29 aktivnih slučajeva korone

Sve tri kovid ambulante na teritoriji opštine Stara Pazova beleže blagi pad javljanja pacijenata, saznaje RTV Stara Pazova u Domu zdravlja. I dok je početkom nedelje taj broj iznosio 70, danas iznosi 39 dnevno (15 iz Stare Pazove i Golubinaca, 15 iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca i 9 iz Podunavlja). Manje od trećine je imalo neki od simptoma za pregled a ostali su samo želeli da urade test na antitela. U Domu zdravlja smatraju da ovaj pad broja javljanja pacijenata ne mora da znači ništa i da je opasnost od zaraze još uvek na visokom nivou.

Za protekla dva dana registrovano je još 2 nova slučaja zaraze (jedan iz Podunavlja i jedan iz Nove Pazove) tako da je ukupan broj aktivnih slučajeva 29 i niko nije ozbiljno ugrožen. Doktori smatraju da u našoj sredini ima više aktivnih slučaja, ali zbog lake kliničke slike mnogi se ne prijavljuju u ambulante već se sami leče u samoizolaciji.

Sve više se prilikom testiranja na antitela pojavljuju ljudi koji ih imaju, što znači da su pre par meseci imali kovid 19 virus a da nisu ni znali. Tako je juče otkrivena jedna osoba sa antitelima iz Stare Pazove i jedna sa područja Podunavlja.

Iz Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović – Zmaj“ apeluju na stanovništvo da se pridržava mera prevencije u vidu nošenja maski, držanja distance i redovnog pranja ruku. Ukoliko osete simptome kao što su povišena temperatura, kašalj i malaksalost, neka se jave u neku od kovid ambulanti u Surduku (za stanovnike Podunavlja) 371-415 i 062/763-393, u Krnješevcima (za stanovnike Nove Pazove i Vojke) 2391-115 i 062/762-804, i u Staroj Pazovi (za stanovnike Stare Pazove i Golubinaca) 310-284 i 062/763-520.