VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 17.07.2020.
KRIZNI ŠTAB: Nove mere za suzbijanje širenja virusa COVID 19 na teritoriji opštine Stara Pazova

Krizni štab opštine Stara Pazova doneo je dodatne mere zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane širenjem virusa KOVID-19 s ciljem suzbijanja zaraze na teritoriji opštine.

S tim u vezi, ograničava se radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih i objekata za priređivanje igara na sreću na teritoriji opštine Stara Pazova. Radno vreme istih ograničava se na period od 6 časova do 23 časa.

Rad ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih i objekata za priređivanje igara na sreću prilagoditi tako da u istim može da boravi jedno lice na 4m2, uz obavezu nošenja zaštitnih maski i poštovanja fizičke distance od 2 metra i odgovarajuće mere zaštite.

Zabranjuje se održavanje svih manifestacija, proslava, organizovanog okupljanja sličnih događaja uključujući i sportska dešavanja na kojima bi učestovovalo više od 10 lica. U kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima, teretanama obavezno je nošenje maski i rukavica, uz redovno provetravanje i dezifenkciju objekata.

Naređuje se vlasnicima bazena na teritoriji opštine Stara Pazova da se broj posetilaca bazena ograniči do 300 posetilaca dnevno, kao i upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m.

Preporučuje se nošenje maski na svim javnim mestima na otvorenom prostoru. Na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od najmanje 1,5 metara (redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta) nošenje maski je obavezno.

Svi sportski klubovi sa teritorije opštine Stara Pazova koji organizuju i održavaju treninge i takmičenja u sportskim salama i sportskim halama dužni su da se iste orgnizuju tako da jedno lice bude na 4 m2 zatvorenog prostora.