(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovačka policija uhapsila N.R. (41) zbog sumnje u proizvodnju i preprodaju marihuane • Iz Inđije sa festivala "300 hiljada osmeha za Stefana" pola miliona dinara za Stefana Subotića • COVID 19: Tokom vikenda u opštini Stara Pazova 70 novozaraženih osoba • "Patrolne šape" i "After- posle pada" u bioskopima u Novoj Pazovi i Starim Banovcima • Humanitarni bazar za Veljka Savića u subotu u njegovoj Vojki • U četvrtak dobrovoljno davanje krvi ispred Opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 23 stepeni.
Info 10.08.2020.
Stara Pazova
Vrtići u staropazovačkoj opštini funkcionišu u uslovima epidemije

Od 13 objekata u kojima svoj vaspitno – obrazivni rad realizuje PU Poletarac Stara Pazova u toku letnjih meseci otvoreno je 5 objekata i to: u Novoj Pazovi dva, u Staroj Pazovi jedan i po jedan objekat u Golubincima i Vojki, gde boravi u proseku od 25 do 30% od ukupnog broja upisane dece.

Za zaposlene je obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija objekata i prilaza vrši se više puta u toku dana a dezinfekcija igračaka na kraju radnog dana kada deca odu. Kod dece se kontroliše održavanja higijene, meri se temperatura, dezinfekuju telefoni, ruke i to svih osoba koje ulaze u objekat. Takođe, deca su raspoređena u manje grupe, u toku obroka pravi se razmak od 1,5 - 2 metra, deca spavaju na udaljenim krevetima i rad je organizovan tako, da dece što češće borave na dvorištu.

U PU Radost iz Novih Banovac koja raspolaže sa devet objekata, u toku leta rade samo dva – centralni Žirafica u Banovcima-Dunav, za decu iz ovog naselja i Novih Banovaca, i objekat "Leptirić" u Starim Banovcima za decu iz ovog mesta, Belegiša i Surduku.

Pridržavaju se svih mera prevencije, koje važe od 11. maja ove godine, tačnije, nakon ponovnog otvaranja predškolskih ustanova. Kako kaže direktorka Sandra Sarapa, u vrtiće sad dolazi svega 10 do 15 odsto mališana, čiji roditelji rade a mogu da dođu i oni, čiji roditelji ne mogu dobiti potvrdu da su zaposleni. Dolazak deteta se mora najaviti dva dana ranije i potrebna je potvrda od pedijatra da je ono zdravo i redovno vakcinisano.