(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Irina Nešić učenica generacije u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 33 stepeni.
Info 14.08.2020.
Krnješevci
Dovoljno električne energije u industrijskim zonama u Krnješevcima i Šimanovcima

Predstavnici Javnog preduzeća EPS obišli su danas trafostanicu u radnoj zoni u Krnješevcima koja električnom energijom napaja oko četrdesetak kompanija koje posluju u tom delu Srema. S obzirom da se nalazi između staropazovačke i pećinačke opštine, najavljen je dolazak novih kompanija kojima je obezbeđeno nesmetano snabdevanje električnom energijom.

Dolazak sve većeg broja domaćih i stranih kompanija koje poslednjih nekoliko godina posluju u industrijsim zonama u Krnješevcima i Šimanovcima zahtevao je obezbeđivanje neometane isporuke električne energije i rastrećenje postojećih trafo stanica u staropazovačkoj i pećinačkoj opštini. S tim u vezi, u takozvanoj južnoj radnoj zoni u Krnješevcima pre tri godine izgrađen je kompleks trafostanice čime je ovaj problem rešen.

Trafostanica ima značaja za privredu ove dve opštine u čijim pomenutim radnim zonama posluje oko četrdesetak kompanija u kojima radi oko 10.000 ljudi ističu nadležni i najavljuju dolazak novih investitora.

Ulaganje oko 2 miliona evra u izgradnju trafostanice koja se nalazi u neposrednoj blizini auto-puta Beograd - Zahreb isplatilo se, poručuju nadležni i dodaju da je time obezbeđen viši stepen kvaliteta u napajunju električnom energijom i stvoreni preduslovi za nastavak privrednog razvoja ove regije.