(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Isključenje struje u ponedeljak u Golubincima • Od polovine jula do danas u Sremu skoro 200 požara: U Staroj Pazovi 48 požara na otvorenom • Ministar Tomislav Momirović u obilsaku železničke stanice u Staroj Pazovi • Od ponedeljka 15.08. do petka 19.08. zaprašivanje komaraca u opštiti Stara Pazova, pčelari neka izmeste košnice iz naselja • Uskoro 5 novih bunara u cilju boljeg vodosnabdevanja u opštini Stara Pazova • Od 1. avgusta zatvoren putni pravac od Pazovačkih bazena do kružnog toka kod MTU-a • APEL MUP-a: Ne spaljivati travu i nisko rastinje zbog velike opasnosti od požara • SPORT: Počinje nova sezona za fudbalske klubove iz naše opštine • VREME: Dnevna temperatura oko 30 C • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info 18.08.2020.
Stara Pazova
Za Stefana Subotića do 25. avgusta treba sakupiti više od 20.000 evra da se spasi od opasne bolesti

Za lečenje dvadesetdvogodišnjeg Stefana Subotića iz Belegiša koji boluje od akutne limfoblastne leukemije do 25. avgusta potrebno je prikupiti 40.000 evra kako bi nastavio sa primanjem terapija u nemačkom gradu Flenzburgu nakon zračenja koje je obavio u Srbiji. Svi koji žele da pomognu u Stefanovoj borbi s ovom bolešču mogu to učiniti slanjem SMS-a sadržine 360 na broj 3030 ili uplatom na dinarski račun 160-483612-69.

Vera u ljude značila je mnogo na putu Stefanove dugogodišnje borbe sa akutnom limfoblastnom leukemijom kaže majka 22-godišnjeg mladića iz Belegiša koji se pre tri godine suočio sa ovom bolešću. Kako kaže, bolest se ponovo vratila i sada je najveća prepreka novac. Svega nekoliko dana ostalo je da se prikupi 40.000 evra koliko je potrebno da bi se nastavilo sa primanjem terapija u nemačkom gradu Flenzburgu, kaže Vera Subotić:

"Ako Stefan ne ode na terapije, nisam sigurna da će uspeti da se sačuva od ove bolsti. Ovde u Srbiji ne postoji način da se nastavi sa lečenjem, jer u našoj zemlji ne postoji lek, pa ne postoji ni mogućnost da se leči ovde. Ništa drugo neće pomoći ukoliko ne skupimo novac i Stefan ne ode na terapije. Na svu sreću, znam da postoje humani ljudi koji su spremni da pomognu i daju svoj doprinos na bilo koji način, jer nama svaka sitnica znači." - ističe Subotićeva.

U akciju prikupljanja novčanih sredstva uključili su se i predstavnici humanitarnih organizacija. Predsednica Udruženja "Zagrli srcem Nikola Vulinović", ali i majka čiji sin je izgubio bitku sa opakom bolešću, apeluje na građane da pomognu u ovoj teškoj borbi.

"Ja kao majka dečaka koji, nažalost, nije više sa nama osećam dužnost da pozovem sve da pomognu, Smatram da moramo da pomognemo ovom mladiću da dobije još jednu šansu za svoj mladi život. Apelujem ovim putem na sve građane, ali i na sve privrednike u staropazovačkoj opštini i šire da zajednički pomognemo. Ne smemo da dozvolimo da jedan mladi život dovedemo u pitanje." - kaže Vulinovićeva.

Naše malo nekome znači mnogo - poručuje 28-godinšnja Milica Jovičić iz Stare Pazove koja se uključila u akciju prikupljanja novca za lečenje ovog mladića. S obzirom da je i sama članica jedne humanitarne organizacije, Milica apeluje na vršnjake da pošalju SMS poruku i time omoguće Stefanov odlazak u Nemačku.

"Ovim putem želim da poručim da u ovako teškim situacijama moramo da se nađemo jedni za druge, pogotovu mladi koji imaju mogućnost da putem medija i društvenih mreža šeruju apele da se pomogne, a i sami da pomognemo i brzo da reagujemo. Svi imamo mobilne telefone, nikakav napor nam neće predstavljati ukoliko pošaljemo poruku za Stefana - kaže članica Rotarakt-a Stara Pazova.

Za nastavak lečenja nedostaje još nešto više od 20.000 evra koje treba prikupiti do 25. avgusta. Zato pokažite svoju humanost i pošaljite SMS sadržine 360 na 3030.