(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Ministarka Darija Kisić - Tepavčević u Staroj Pazovi dodelila ugovore korisnicima subvencija za zapošljavanje • SKUPŠTINA: Imenovani direktori Javnih preduzeća na 4 godine • Pošaljite poruku 360 na 3030, za Stefana • "3000 hiljada osmeha za Stefana" održaće se i u Inđiji 26. septembra • COVID 19: Registrovano 45 dece zaženih virusom Kovid 19 u staropazovačkoj opštini za proteklih nedelju dana • Hapšenje u Staroj Pazovi zbog nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih materija • Film "Toma" u biskopu u Staroj Pazovi kad i premijera u Beogradu, 16, 17, 18 i 19. 09. u 17 i 20 časova• I Stara Pazova se pridružila akciji nedelje mobilnosti i Dana bez automobila • U nedelju dobrovoljno davanje krvi u Novoj Pazovi • Jedinstvo dočekuje Hajduk 1912 iz Kule, Omladinac Šajkaški Borac a Feniks 1995 gostuje u Zrenjaninu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 29 stepeni.
Politika 21.08.2020.
Stara Pazova
SKUPŠTINA: Radinoviću treći predsednički mandat, Nataša Mićić predsednica Skupštine, Marina Savić zamenica predsednika

Danas je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Stara Pazova na kojoj je Đorđe Radinović po treći put izabran za predsednika opštine u budućem mandatu od četiri godine. Za zamenicu predsednika opštine izabrana je Marina Savić, diplomirani menadžer u turizmu iz Novih Banovaca, dok je za predsednicu Skupštine opštine Stara Pazova izabrana Nataša Mićić, profesor srpskog jezika književnosti iz Stare Pazove.

Za ove odluke glasala je vladajuća koalicija koju čine odbrnici liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ (37 odbornika) i „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“ (5 odbornika). Zajedno ove dve liste će imati 43 od 53 odborničkih mesta. Preostalih 10 odbornika pripadaju opozicionim listama i to: Grupa građana „Pokret za opštinu Nova Pazova - Ana Pejović – Stanković“ 3 odbornika, „Zelena Stranka – Dušan Kandić“ 2, Grupa građana “Podunavlje” 2 i Grupa građana „Izbor za našu opštinu- Milan Turanjanin“ 3 odbornika. Dijana Vergaš sa liste "Izbor za našu opštinu" je postala članica SPAS-a Aleksandra Šapića i ubuduće će nastupati kao deo vladajuće koalicije.

Za zamenicu Predsednice lokalnog parlamenta izabrana je Danijela Krkić, preduzetnica iz Stare Pazove sa liste „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“. Sekretar Skupštine će i u ovom sazivu biti Vesna Jovanović.

Izabrani su i članovi opštinskog veća: Dušan Sarapa, Slaviša Kostić, Jezdimir Ašćerić, Radoje Blagojević, Zdenko Gašić, Goran Jović, Adrijana Ristić, Vladimir Petrović i Dejan Kasagić.

Zbog imenovanja na druge funkcije, 6 odbornika vladajuće koalicije je dalo ostavke i ta mesta će na sledećoj sednici biti popunjena sa prvih sledećih 6 odbornika sa ovih izbornih lista.

Izboru najvažnijih organa vlasti predhodila je verifikacija mandata odbornika. Svi odbornici, članovi opštinskog veća, Predsednik opštine, Zamenica predsednika opštine, Predsednica Skupštine i njena zamenica položili su zakletve.

Sednica je održana u Velikoj Sali Bele zgrade uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.