(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovačka policija uhapsila N.R. (41) zbog sumnje u proizvodnju i preprodaju marihuane • Iz Inđije sa festivala "300 hiljada osmeha za Stefana" pola miliona dinara za Stefana Subotića • COVID 19: Tokom vikenda u opštini Stara Pazova 70 novozaraženih osoba • "Patrolne šape" i "After- posle pada" u bioskopima u Novoj Pazovi i Starim Banovcima • Humanitarni bazar za Veljka Savića u subotu u njegovoj Vojki • U četvrtak dobrovoljno davanje krvi ispred Opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 23 stepeni.
Info 24.08.2020.
Stara Pazova
AKTIV DIREKTORA ŠKOLA: Gotovo 99% roditelja u opštini Stara Pazova se izjasnilo da deca pohađaju nastavu uživo

Na sastanku Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanovama bilo je mnogo pitanja, ali prioritet je bila organizacija i početak nove školske godine. Prema rečima direktora škole u Starim Banovcima i predsednika Aktiva direktora, dogovoreno je da u svim osnovnim školama učenici od prvog do četvrtog razreda pohađaju nastavu pre podne, a učenici viših razrada u poslepodnevnoj smeni.

To je jedinstven stav, kako bi se ispoštovale preoruke Ministarstva, ali i uskladili časovi zbog nastavnika koji predaju u nekoliko ustanova.

U većina škola je prisutan prostorni problem a zbog radova u Novim Banovcima, nedostaju četiri učionice, što će se rešavati ovih dana. Još jedan problem jeste nedostatak nastavnika matematike, informatike, tehničkog i stranih jezika.

Gotovo 99% roditelja se u svim mestima izjasnila za pohađanje nastave. Za sve prvake po običaju biće organizovan prijem, ali u skladu sa svim merama zaštite.

Škole će obezbediti maske i zašttina sredstva za nastavnike i osoblje, dok su roditelji u obavezi da obezbede to za decu. Jasno je da je se ovaj početak školske godine razlikuje od prethodnih, tako da će se mnogo stvari sigurno još rešavati u hodu i dogovoru sa roditeljima, jer će po običaju već prvih dana septembra biti održani i roditeljski sastanci.