(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Irina Nešić učenica generacije u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 33 stepeni.
Info 24.08.2020.
Stara Pazova
AKTIV DIREKTORA ŠKOLA: Gotovo 99% roditelja u opštini Stara Pazova se izjasnilo da deca pohađaju nastavu uživo

Na sastanku Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanovama bilo je mnogo pitanja, ali prioritet je bila organizacija i početak nove školske godine. Prema rečima direktora škole u Starim Banovcima i predsednika Aktiva direktora, dogovoreno je da u svim osnovnim školama učenici od prvog do četvrtog razreda pohađaju nastavu pre podne, a učenici viših razrada u poslepodnevnoj smeni.

To je jedinstven stav, kako bi se ispoštovale preoruke Ministarstva, ali i uskladili časovi zbog nastavnika koji predaju u nekoliko ustanova.

U većina škola je prisutan prostorni problem a zbog radova u Novim Banovcima, nedostaju četiri učionice, što će se rešavati ovih dana. Još jedan problem jeste nedostatak nastavnika matematike, informatike, tehničkog i stranih jezika.

Gotovo 99% roditelja se u svim mestima izjasnila za pohađanje nastave. Za sve prvake po običaju biće organizovan prijem, ali u skladu sa svim merama zaštite.

Škole će obezbediti maske i zašttina sredstva za nastavnike i osoblje, dok su roditelji u obavezi da obezbede to za decu. Jasno je da je se ovaj početak školske godine razlikuje od prethodnih, tako da će se mnogo stvari sigurno još rešavati u hodu i dogovoru sa roditeljima, jer će po običaju već prvih dana septembra biti održani i roditeljski sastanci.