(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Irina Nešić učenica generacije u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 33 stepeni.
Info 26.08.2020.
Stara Pazova
Nastavak pripremnog ročišta za optužene u slučaju "Jovanjica"

U Specijalnom sudu u Beogradu danas treba da bude nastavljeno pripremno ročište u procesu protiv većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije i devetorice optuženih, koji se terete da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje. Ovo ročište, koje je po zakonu zatvoreno za javnost, počelo je krajem jula, a trebalo bi da se održi danas, u četvrtak i u petak.

Na početku ročišta Tužilaštvo za organizovani kriminal je pročitalo obimnu optužnicu i iznelo svoje dokazne predloge, a optuženi su negirali krivična dela. Nakon toga se o dokaznim predlozima izjašnjavao branilac Koluvije, a na predstojećim ročištima predloge će izneti i branioci ostalih optuženih. Po okončanju ovog pripremnog ročišta sud zakazati početak glavnog pretresa, koji će biti javan, a na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Pored Koluvije optuženi su i Sergej Mrđa, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Koluvija i ostali optuženi, osim jednog koji je u bekstvu, su u pritvoru, a početkom jula je uhapšeno još sedam osumnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA. Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su policija je po nalogu tužilaštva ušla na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.