(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Ministarka Darija Kisić - Tepavčević u Staroj Pazovi dodelila ugovore korisnicima subvencija za zapošljavanje • SKUPŠTINA: Imenovani direktori Javnih preduzeća na 4 godine • Pošaljite poruku 360 na 3030, za Stefana • "3000 hiljada osmeha za Stefana" održaće se i u Inđiji 26. septembra • COVID 19: Registrovano 45 dece zaženih virusom Kovid 19 u staropazovačkoj opštini za proteklih nedelju dana • Hapšenje u Staroj Pazovi zbog nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih materija • Film "Toma" u biskopu u Staroj Pazovi kad i premijera u Beogradu, 16, 17, 18 i 19. 09. u 17 i 20 časova• I Stara Pazova se pridružila akciji nedelje mobilnosti i Dana bez automobila • U nedelju dobrovoljno davanje krvi u Novoj Pazovi • Jedinstvo dočekuje Hajduk 1912 iz Kule, Omladinac Šajkaški Borac a Feniks 1995 gostuje u Zrenjaninu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 29 stepeni.
Info 26.08.2020.
Stara Pazova
Kako će funkcionisati srednje škole u Staroj Pazovi?

U susret početku nove školske godine, u srednjim školama je malo specifičnija situacija. U Staroj Pazovi praktično su i istom dvorištu sve tri škole, s tim što Ekonomska koristi jedan deo zgrade, dok Gimnazija i Tehnička dele drugi deo zgrade. Dogovoreno je da se nastava odvija kombinovano, što znači naimenično dolazak u školu i onlajn nastave.

Za kombinovani model nastave odlučila se većina od 70% do 90% roditelja u sve tri srednje škole u Staroj Pazovi, tako da će učenici naizmenično pohađati nastavu i pratiti je onlajn, na nedeljnom odnosno dvonedeljnom nivou.

Ekonomsko – trgovinska škola "Vuk Karadžić" će raditi u dve smene kao i prethodnih godina, s obzirom na to da sama koristi jedan deo zgrade, kaže Vladimir Marinkov, direktor ove škole:

„Organizovali smo izjašnjavanje roditelja i 90% njih se opredelilo za kombinovani model praćenja nastave, što znači da će učenici jedne nedelji ići u školu a sledeće nedelje će od kuće pratiti onlajn nastavu. Prva i treća godina će ići pre podne a druga i četvrta godina po podne. Neće biti naizmeničnih promena smena nedeljno. Cele godine će biti ovakav raspored.“

Časovi će trajati po 30 minuta, a duži odmori u trajanju, 10 odnosno 30 minuta će se koristiti za dezinfekciju prostorija. U Tehničkoj školi takođe pokušavaju da se organizuju na najbezbedniji način, međutim njima je situacija kompleksnija zato što dele zgradu sa Gimnazijom, tako da će se smenjivati na dve nedelje. Prednost im je opet rad u radionicama i dosadašnja nastava po grupama za pojedine predmete, ističe Saša Đekić, direktor Tehničke škole:

„Jedne nedelje dolazi jedna grupa u školu, dok druga grupa posećuje samo one časove koji se inače po planu i programu dele i izvode po grupama. Tako da mogu reći da će veći broj učenika tokom nedelje biti u školi ali ne svi u školskoj zgradi već i u školskim radionicama. To je neka naša prednost što đake možemo rasporediti po većem prostoru. Prvi dan škole biće posvećen upoznavanju sa novim načinom rada, jer nam je bitno da se edukacija učenika o ovim merama obavi prvog dana tako da oni znaju šta se od njih očekuje i pod kojim uslovima će škola raditi.“

Gimnazija „Branko Radičević“ će isto nastavu sprovoditi u dve smene, kaže njen direktor Mirko Opavski:

„Svake dve nedelje će gimnazijalci pohađati nastavu pre podne u školi, a onda dve nedelje đaci Tehničke škole. Nastava će pre podne počinjati u 7.30 pre podne i 13.45 po podne, kao i do sada što je bilo. Međutim, pošto će časovi trajati pola sata pojavljuje se vreenski prostor između dve smene i zato smo odlučili da mali odmori budu 10 minuta a veliki odmor bude pola sata.“

Za sve učenike prvih razreda 31. avgusta će biti organizovan prijem po odeljenjima u školskom dvorištu.