(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Ministarka Darija Kisić - Tepavčević u Staroj Pazovi dodelila ugovore korisnicima subvencija za zapošljavanje • SKUPŠTINA: Imenovani direktori Javnih preduzeća na 4 godine • Pošaljite poruku 360 na 3030, za Stefana • "3000 hiljada osmeha za Stefana" održaće se i u Inđiji 26. septembra • COVID 19: Registrovano 45 dece zaženih virusom Kovid 19 u staropazovačkoj opštini za proteklih nedelju dana • Hapšenje u Staroj Pazovi zbog nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih materija • Film "Toma" u biskopu u Staroj Pazovi kad i premijera u Beogradu, 16, 17, 18 i 19. 09. u 17 i 20 časova• I Stara Pazova se pridružila akciji nedelje mobilnosti i Dana bez automobila • U nedelju dobrovoljno davanje krvi u Novoj Pazovi • Jedinstvo dočekuje Hajduk 1912 iz Kule, Omladinac Šajkaški Borac a Feniks 1995 gostuje u Zrenjaninu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 29 stepeni.
Ekonomija 27.08.2020.
Golubinci
U TOKU JE BERBA DUVANA: Nedostaje sezonske radne snage

Sa skidanjem prvih listova duvana proizvođači u Golubincima su počeli još u junu. Ciklus se mora pratiti i vezuje se za svake dve nedelje a sad je u toku treća berba i nadaju se da će biti bar još tri. Za duvan je ova godina malo varljiva, ali očekuje se dobar i kvalitetan prinos.

Od početka nije bilo problema u proizvodnji, izuzev hladnog periodu u toku proizvodnje rasada i kasnije obilnih padavina, koje je ova biljka dobro podnela, ali oko duvana ima jako puno posla, slažu se vredni Golubinčani koji se već dugo bave ovom biljnom kulturom.

Takođe je potrebna velika radna snaga, koje u ovom kraju ima jako malo, tako da većinom za celu proizvonu sezonu angažuju radnike iz Kostolca, Bujanovca, okoline Smedereva.

Duvan će se brati sve do prvih mrazeva, a biljke se moraju svakodnevno kontrolisati, kako bi se na vreme zaštitile od bolesti i insekata. Trenutno veliku opasnost predstavlja gusenica, koja može da uništi listove preko noći.

Sa njive, žuti listovi se voze u sušare, posle sedam dana pakuju i lageruju nakon čega ih odvozi firma Japan tabako iz Sente sa kojom imaju ugovorenu proizvodnju.