(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovačka policija uhapsila N.R. (41) zbog sumnje u proizvodnju i preprodaju marihuane • Iz Inđije sa festivala "300 hiljada osmeha za Stefana" pola miliona dinara za Stefana Subotića • COVID 19: Tokom vikenda u opštini Stara Pazova 70 novozaraženih osoba • "Patrolne šape" i "After- posle pada" u bioskopima u Novoj Pazovi i Starim Banovcima • Humanitarni bazar za Veljka Savića u subotu u njegovoj Vojki • U četvrtak dobrovoljno davanje krvi ispred Opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 23 stepeni.
Ekonomija 28.08.2020.
Stara Pazova
SMEŠTAJ U LOKALNOJ SREDINI: Priznanje hotelu Kuće fudbala. I Nova Pazova dobija Hotel

Da turizam živi u opštini Stara Pazova potvrđuje porast broja noćenja u prethodnih nekoliko godina. S obzirom da se nalazi između dva najveća grada u Srbiji, ne čudi podatak da je sve veći broj turista koji se odluče za ovu destinaciju na nekoliko dana. S druge strane, sve više je i hotela koji se otvaraju što značajno utiče na priliv budžeta ove sremske opštine. Iako ova godina beleži gubitke za hotelijere, nadaju se boljem vremenu.

Staropazovčani će reći "Svetski, a naš" za Kompleks Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u okviru kojeg posluje i hotel čiji kvalitet usluga je nedavno ocenjen najvišim priznanjem kada se govori i sportskom i kongresnom turizmu u Vojvodini. Hotel proed smeštajnih kapaciteta, poseduje i restoran, dok se u najmirnijem delu hotela nalazi terasa gde se organizuju razna događanja.U ovkiru velnes centra, nalaze se tursko kupatilo, saune, soba sa morskom klimom i sl.

Aleksandra Šubić iz Sportskog centra Fudubalskog saveza Srbije kaže da je objekat jedinstven jer obuhvata sportski, trenažni i smeštajni sadržaj:

“Tu su i svi ostali sadržaji neophodni za pripremu sportista na najvišem nivou. Mi smo do sada bili domaćini preko 30 turnira koje organizuje UEFA. Tom prilikom su u našem centru boravile ekipe iz celog sveta. Postavili smo se kao destinacija brojnim timovima iz instranstva. Kod nas su redovni gosti na pripremama timovi iz Rusije, Kine, UAE, Katara, Kuvajta, Izrala… Zaista, ovaj Sportski centar je centar za ceo svet.”

U staropazovačkoj Turističkoj organizaciji ističu da turizam živi u ovom delu Srema što potvrđuje porast broja noćenja za više od 80 posto u proteklih sedam godina, Drgana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova:

“U najavi je otvaranje još novih smeštajnih kapaciteta. Evo, uskoro će i Nova Pazova dobiti svoj hotel. Takođe, radi se na kategorizaciji privatnih smeštajnih kapaciteta u Podunavlju- jedan u Starim Banovcima i jedan u naselju Banovci – Dunav.”

Smeštajni kapaciteti u staropazovačkoj opštini se drastično povećavaju, trenutno ih ima oko 650 što je posledica razvoja ove sremske opštine u poslednjih nekoliko godina kažu nadležni i ističu da čine sve kako bi se ova grana privrede znatno unapredila u narednom periodu.