(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odbegli zatvorenik bežeći od potere izazvao udes u Staroj Pazovi • Pošaljite poruku 360 na 3030, za Stefana • "3000 hiljada osmeha za Stefana" održaće se i u Inđiji 26. septembra • COVID 19: Do sada podeljeno preko 43.200 vakcina u staropazovačkoj opštini, ove nedelje pozitivno 65 dece svih uzrasta • PRIVEDEN BICIKLISTA U STAROJ PAZOVI: Vozio sa 2,13 promila alkohola u krvi • U nedelju u Novoj Pazovi humanitarni bazar za četvorogodišnjeg Veljka Savića iz Vojke • "Dani doseljenika" u subotu u Novoj Pazovi • U subotu derbi Omladinac - Jedinstvo, Feniks 1995 gostuje Tisi iz Adorjana • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 23 stepeni.
Info 23.11.2020.
Stara Pazova
Penzioneri sa penzijom manjom od 15.113 dinara da se prijave za pakete pomoći

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje poziva sve korisnike najnižih penzija da se prijave na Konkurs za dodelu paketa pomoći. Ko sve može da se prijavi i koji uslovi moraju biti ispunjeni, saznaćete u prilogu koji sledi.

Penzioneri sa prebivalištem na teritoriji opštine Stara Pazova čiji je iznos penzije manji od 15.113 dinara imaju pravo na jednokratnu materijalnu pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Zahtev za ovu vrstu pomoći može se predati do 01.12.2020.

Verica Šaban, sekretar opštinske organizacije penzionera Stara Pazova kaže da su penzioneri dužni da predaju Zahtev lokalnim, mesnim udruženjima penzionera id a se prijave sa ličnom kartom i odreskom poslednjeg čeka od penzije. Na primer, u Staroj Pazovi se to radi u objektu u parku kod Gorana Lazića. U svim ostalim mestima u opštini svako u svom udruženju penzionera bez obzira da li su članovi ili ne.

Prednost na rang listi imaće samohrani korisnik ili korisnik u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija. Takođe se u obzir uzimaju i navršene godine života korisnika odnosno prednost će imati stariji korisnici penzija.

Lokalna udruženja penzionera će prvo objaviti preliminarne rang-liste na svojim oglasnim tablama. Penzioneri koji su konkurisali, imaće pravo na prigovor – do osam dana. Nakon što prođe rok za prigovore i utvrđivanje navoda eventualnih prigovora, biće objavljena na oglasnoj tabli lokalnog udruženja i konačna rang lista.

Svi paketi iz ove solidarne pomoći biće unificirani. Njihova vrednost zavisi od sredstava koje bude izdvojio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.