VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 23.11.2020.
Penzioneri sa penzijom manjom od 15.113 dinara da se prijave za pakete pomoći

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje poziva sve korisnike najnižih penzija da se prijave na Konkurs za dodelu paketa pomoći. Ko sve može da se prijavi i koji uslovi moraju biti ispunjeni, saznaćete u prilogu koji sledi.

Penzioneri sa prebivalištem na teritoriji opštine Stara Pazova čiji je iznos penzije manji od 15.113 dinara imaju pravo na jednokratnu materijalnu pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Zahtev za ovu vrstu pomoći može se predati do 01.12.2020.

Verica Šaban, sekretar opštinske organizacije penzionera Stara Pazova kaže da su penzioneri dužni da predaju Zahtev lokalnim, mesnim udruženjima penzionera id a se prijave sa ličnom kartom i odreskom poslednjeg čeka od penzije. Na primer, u Staroj Pazovi se to radi u objektu u parku kod Gorana Lazića. U svim ostalim mestima u opštini svako u svom udruženju penzionera bez obzira da li su članovi ili ne.

Prednost na rang listi imaće samohrani korisnik ili korisnik u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija. Takođe se u obzir uzimaju i navršene godine života korisnika odnosno prednost će imati stariji korisnici penzija.

Lokalna udruženja penzionera će prvo objaviti preliminarne rang-liste na svojim oglasnim tablama. Penzioneri koji su konkurisali, imaće pravo na prigovor – do osam dana. Nakon što prođe rok za prigovore i utvrđivanje navoda eventualnih prigovora, biće objavljena na oglasnoj tabli lokalnog udruženja i konačna rang lista.

Svi paketi iz ove solidarne pomoći biće unificirani. Njihova vrednost zavisi od sredstava koje bude izdvojio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.