(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Ministar i pokrajinski sekretar za poljoprivredu u poseti Staroj Pazovi • U ponedeljak suzbijanje larvi komaraca sa zemlje, preparati nisu opasni za pčele • COVID 19: Vakcinacija daje rezultate, u staropazovačkoj opštini svega 4 novozaražena • U utorak u zgradi opštine od 10.00 sastanak sa predstavnicima JVP "Vode Vojvodine" u vezi naknade za odvodnjavanje • Novopazovčani na humanitarnom bazaru sakupili 260.000 dinara za malu Taru Đokić • Predstava "Brakolomije" nasmejala publiku u Staroj Pazovi, već u ponedeljak komedija "Šta ćemo sad?" u Starim Banovcima • U nedelju akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novoj Pazovi • Dunav igra protiv Radničkog, Jedinstvo gostuje u Subotici, a Omladinac dočekuje ekipu Kozare • OK Jedinstvo tehnički organizator juniorskog prvenstva Srbije za odbojkašice • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Promenljivo, temperatura od 11 do 23 stepena
Politika 29.04.2021.
Stara Pazova
Zaključene liste za izbore za Savet MZ

U sredu u ponoć isteklo je predviđeno vreme za podnošenje lista za izbor članova Saveta MZ  na teritoriji staropazovačke opštine.


U Staroj Pazovi  listu za kandidaturu predala je građanska lista "Za naprednu Staru Pazovu", a prijavili su se i samostalni kandidati. Samostalni kandidati prijavili su se i u Vojki, Starim Banovcima, Belegišu i Golubincima.


U Vojki predata je građanska lista "Za naprednu Vojku", u Novoj Pazovi građanska lista kandidovala se pod nazivom "Za naprednu Novu Pazovu", u Krnješevcima je podneta kandidatura građanske liste "Za napredne Krnješevce", u Golubincima građanska lista "Za napredne Golubince". Pored samomostalnog kandidata u Belegišu, predata je i kandidatura građanske liste "Za napredni Belegiš". U Surduku listu za kandidaturu predala je građanska lista "Za napredni Surduk", a u Starim Banovcima građanska lista se kandidovala pod nazivom "Za napredne Stare Banovce". U Novim Banovcima listu za kandidaturu predala je građanska lista "Za napredne Nove Banovce", dok je u naselju Banovci - Dunav građanska lista podnela kandidaturu "Za napredne Banovce - Dunav".


Danas je stigla i informacija iz Upravnog suda koji je odbio, odnosno odbacio dve žalbe koje su podnete od strane opozicione koalicije koju čine stranka „Izbor za našu Opštinu“, „Zelena stranka“ i Grupa građana „Pokret Podunavlje“. Ove informacije za RTV Staru Pazovu potvrdio je i predsednik Opštine Đorđe Radinović:


„Upravni sud je odbio žalbu opozicije na odluku o izborima za Mesne zajednice tako da se radnje za izbore za MZ nastavljaju, sve onako kako je donešena odluka pre dve, tri nedelje na Skupštini opštine Stara Pazova. Mi smo doneli odluku potpuno u skladu sa Ustavom, Zakonom, sa evropskim standardima. Moram da kažem, jer jako je važno da objasnim građanima, da sada na izbore za Mesne zajednice ne mogu da izlaze političke stranke i lideri političkih stranaka. Znači, ne mogu da budu u imenu građana koji se kandiduju na izborima za Mesne zajednice. Pre svega jer Mesne zajednice više nisu organ lokalne samouprave, već su udruženje građana na teritoriji naselja koje se organizuju i koje moraju svoje Statute da usklade sa Skupštinom opštine. Znači, na osnovu toga mi smo doneli ovakvu odluku da se za izbore u Mesnim zajednicama kandiduju građani imenom i prezimenom. Mogu da se udrže u određene grupe ako trećinu potrebnih članova Saveta predlože, mogu da sastave listu, ali ne mogu da nose naziv političke stranke nego mogu isto da ostanu imenom i prezimenom grupa građana"- istakao je Radinović.