(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Irina Nešić učenica generacije u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 33 stepeni.
Info 04.05.2021.
Stara Pazova
U opštini Stara Pazova vakcinisano 25.000 ljudi

Do sada je u opštini Staroj Pazovi vakcinisano 25.000 osoba što je skoro polovina svih njenih punoletnih građana.


Vakcinalni punkt na Pazovačkim bazenima radi sa po dve ekipe i jedino je u nedelju na Uskrs bio slobodan dan. Najčešće je revakcinacija u jednoj a vakcinacija u drugoj smeni.


Juče i preključe su samo u popodnevnoj smeni revakcinisali po 350 osoba dnevno. Danas se pre podne daje revakcina Sinofarm i Fajzer.


U Domu zdravlja apeluju da svi koji žele da se vakcinišu predhodno prijave putem e-Uprave i sačekaju poziv, jer vakcinisanje ljudi koji se nisu prijavili stvara neopotrebne gužve i nervozu.Raduje da je dobar deo starijih sugrađana vakcinisan i sada mlađi dobijaju pozive od e-Uprave. 


Počeo je i proces revakcinacije po Mesnim zajednicama pacijenata kojima je bilo teško da dolaze do Bazena i koji su u svojim mestima vakcinisani pre tri nedelje.


Inače, u našoj opštini su do sada na raspolaganju bile vakcine Sinofarm, Sputnjik, Fajzer i Astra Zaneka, a prema evidenciji Doma zdravlja, sugrađani su se najčešće odlučivali za kinesku Sinofarm vakcinu. Na drugom mestu je  ruska Sputnjik V vakcina, dok se mlađi pacijenti odlučuju za Fajzer.