(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Irina Nešić učenica generacije u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 33 stepeni.
Info 12.05.2021.
ostalo
Konkurs za Vatrogasce u Rumi, Sremskoj Mitrovici i Šidu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Na području u nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici, konkurs je raspisan za ukupno 10 kandidata i to:


- šest polaznika za područje Grada Sremska Mitrovica


- dva polaznika za područje Opštine Ruma


- dva polaznika za područje Opštine Šid


Pravo učešća na konkursu imaju svi koji ispunjavaju sledeće uslove: 


1. da je državljanin Republike Srbije; 


2. da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa; 


3. da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa; 


4. da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje; 


5. da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova; 


6. da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije; 


7. da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti. 


Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 01.07.2021. godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju. 


Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica. 


Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.


Konkurs traje do 25. maja 2021. godine.


Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova http://www.mup.gov.rs  i na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://www.copo.edu.rs