(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Irina Nešić učenica generacije u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 33 stepeni.
Info 13.05.2021.
Stara Pazova
JKP TOPLANA: Grejna sezona trajala duže nego inače, bez promene cene grejanja i naredne zime

Grejna sezona je ove godine produžena, s obzirom na to, da je zima u početku bila topla, zatim su u februaru usledili ledeni dani i relativno hladno vreme ceo april.  Staropazovčani su potrošili više ogreva nego inače a osećaju to i na računima.


U JKP Toplana Stara Pazova je protekla grejna sezona počela na vreme, protekla bez velikih havarija a svoje korisnike su uredno toplotnom energijom snabdevali do 30. aprila.  Iako je potrošeno 400 hiljada kubika prirodnog gasa više nego prošle godine,  isplatilo se ulaganje u visokoenergetski efikasni sistemi  koji su doprineli tome se smanje njihovi troškovi,  te ne povećava cena krajnjim korisnicima i prve su procene da će ona ostati ista i sledeće sezone.


Za fizička lica koji plaćaju po metru kvadratnom cena iznosi 97 dinara, a 121 dinar po metru kvadratnom za poslovni prostor.


Direktor Toplane Zoran Vukašinović kaže da je procenat naplate preko 90 odsto, čime sami korisnici omogućavaju da se ulaže u opremljenost kotlarnica, u kojima sad predstoji remont, kako bi spremno dočekali sledeću grejnu sezonu. 


Pošto se proširuju kapaciteti i sve je više korisnika daljinskog grejanja, u planu je nekoliko većih projekata a jedan od tih je rekonstrukcija toplovoda u naselju Banovci-Dunav za koji su sredstva obezbeđena iz pokrajinskog sekretarijata za razvoj.