(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Irina Nešić učenica generacije u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 33 stepeni.
Politika 15.05.2021.
Stara Pazova
Ministar i pokrajinski sekretar za poljoprivredu u poseti Staroj Pazovi

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu Čedomirom Božićem boravio je danas u poseti Staroj Pazovi u zadruzi Agroprom, gde se osim sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem sastao i sa direktorom ove Zadruge Goranom Mitrovićem kao i sa lokalnim poljoprivrednicima, koji su imali priliku da u direktnom razgovoru iznesu svoje probleme, ali i očekivanja.


Najviše se razgovaralo o cenama žitarica čija je cena na svetskim berzama na maksimumu, al i oproblemima koje imaju odgajivači goveda i svinja zbog smanjene potražnje uzrokovane krizom zbog koronavirusa. Ipak, poljoprivrednike u staropazovačkoj opštini najviše muče novi hektari poljoprivrednog zemljišta, koji su u Sremu, po svemu sudeći, najveća  teškoća.


Zadovoljstvo zbog posete i podrške resornog Ministra i Sekretara Staroj Pazovi izrazio je i predsednik opštine Đorđe Radinović koji je istakao da i naša opštine izdvaja sredstva za pomoć poljoprivrednicima. 


“Samo ćemo ove godine izdvojiti 50 do 70 hiljada po svakom manjem poljoprivrednom gazdinstvu u našoj opštini. Možda su nevelika sredstva, ali jako znače našim poljoprivrednicima naročito kada su odreženi sezonski radovi kada treba nabaviti gorivo ili uložiti u repro material”- istakao je Radinović.


Ministar Nedimović i sekretar Božić nastavili su posetu Sremu razgovorom sa poljoprivrednicima u opštini Ruma.