(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: SEDNICA SO STARA PAZOVA: Rebalans budžeta zbog uvećanih prihoda • COVID 19: U poslednjih 24 sata na teritoriji opštine Stara Pazova ukupno 64 novozaražene osobe • Štrajk upozorenja i u nekim školama staropazovačke opštine • Nedelja ženskog preduzetništva u staropazovačkoj Gimnaziji • Odbojkašice Jedinstva slavile u derbiju protiv Železničara iz Lajkovca 3:1 za četvrtu uzastopnu pobedu • Poraz Omladinca kod kuće od Bečeja 1918, Feniks 1995 slavio u gradskom derbiju protiv Jedinstva • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, Temperatura do 13 stepeni.
Politika 14.06.2021.
Stara Pazova
SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojeni izveštaji i odluke za Mesne zajednice

U fokusu današnje 9. sednice Skupštine opštine Stara Pazova su bile sve Mesne zajednice i njihovi Izveštaji o radu sa Finansijskim izveštajima za 2020. godinu, koji su usvojeni većinom glasova, kao i Izveštaji Turističke organizacije, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad.


Odbornici su takođe većinom glasova usvojili dopunu Odluke o Mesnim zajednicama po kojoj Saveti mesnih zajednica mogu obrazovati Izvršne odbore od članova koji mogu, ali i ne moraju biti iz redova izabranih članova Saveta.  


Na dnevnom redu je bio i predlog odluke o oslobađanju ugustitelja od plaćanja naknade za korišćenje javnih površina za bašte kao i Zahtev „Laste“ da opština učestvuje u delu troškova za prevoz putnika na liniji Golubinci – Stara Pazova koji su uvećani zbog izgradnje nadvožnjaka na pružnom prelazu, što su članovi lokalnom parlamenta podržali. Dva odbornika Dušan Krndija i Goran Jakšić su podneli ostavke iz ličnih razloga. 


Dato je zeleno svetlo na razrešenje i imovanje članova Školskih odbora u školama "B.P.Pinki" i "Anton Skala" u Staroj Pazovi, takođe su obrazovani Komisija za rodnu ravnopravnost i Savet za mlade.


Među 29. tačaka dnevnog reda bio je završni račun budžeta opštine za 2020. godinu, planovi generalne i detaljne regulacije u nekoliko mesta, pribavljanje pismenih ponuda za nabavku nepokretnosti u javnu svojinu, izveštaj o završenoj prolećnoj setvi.


Sednici je prisustvovao i predsednik Opštine Đorđe Radinović sa saradnicima.