(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: SEDNICA SO STARA PAZOVA: Rebalans budžeta zbog uvećanih prihoda • COVID 19: U poslednjih 24 sata na teritoriji opštine Stara Pazova ukupno 64 novozaražene osobe • Štrajk upozorenja i u nekim školama staropazovačke opštine • Nedelja ženskog preduzetništva u staropazovačkoj Gimnaziji • Odbojkašice Jedinstva slavile u derbiju protiv Železničara iz Lajkovca 3:1 za četvrtu uzastopnu pobedu • Poraz Omladinca kod kuće od Bečeja 1918, Feniks 1995 slavio u gradskom derbiju protiv Jedinstva • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, Temperatura do 13 stepeni.
Info 23.06.2021.
Stara Pazova
VAKCINALNI PUNKT OD DANAS NA NOVOJ LOKACIJI: Imunizovano 52% lokalnog stanovništva, slab odaziv mladih

Vakcinalni punkt se od danas nalazi u Centar za prevenciju u Staroj Pazovi u ulici Kralja Petra I osolobodioca broj 5, pored Sokolskog doma. Razlog premeštanja sa Pazovačkih bazena je početak kupališne sezone.


Prve jutro na novoj adresi, u prva dva sata je dato 70 doza vakcina, jer su je bilo i pacijenta, koji prethodnog dana nisu mogli da budu primljeni zbog pripreme punkta, koji je reorganizovan, očišćen i dezinfikovan. Po rečima dežurnih zdravstvenih radnika, najviše pacijenata bude u prepodnevnim satima.


Trenutno  se najviše obavlja imunizacija prvom dozom, a prva se daje i pacijentima, koji nemaju poziv od strane Servisa javnog zdravlja i e-Uprave u zavisnosti od zainteresovanosti i raspoloživost određenom dozom cepiva, najviše Sinofarmom. Do sada je imunizacijom obuhvaćemo preko 52 % stanovništva, od toga 23 % je primilo obe doze, tačnije dato je 36.700 vakcina a lekari se nadaju da će dalja vakcinacija teći dobrim intenizitetom.  


Primećeno je da se mlađi slabije odazivaju i stoga se apeluje na sugrađane starosti 20 do 40 godine da se odazovu imunizaciji, jer to je jedini način način da se stekne kolektivni imunitet i da se vratimo normalnom životu.