(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: SEDNICA SO STARA PAZOVA: Rebalans budžeta zbog uvećanih prihoda • COVID 19: U poslednjih 24 sata na teritoriji opštine Stara Pazova ukupno 64 novozaražene osobe • Štrajk upozorenja i u nekim školama staropazovačke opštine • Nedelja ženskog preduzetništva u staropazovačkoj Gimnaziji • Odbojkašice Jedinstva slavile u derbiju protiv Železničara iz Lajkovca 3:1 za četvrtu uzastopnu pobedu • Poraz Omladinca kod kuće od Bečeja 1918, Feniks 1995 slavio u gradskom derbiju protiv Jedinstva • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, Temperatura do 13 stepeni.
Kultura 30.06.2021.
Stara Pazova
Centar za kulturu Stara Pazova - 60 godina sa publikom

Centar za kulturu Stara Pazova danas je svečanim programom proslavio svoj rođendan i  šest decenija postojanja.  Ova javna ustanova kulture registrovana je 30. juna 1994. godine, ali je organizovanje kulturnog života u staropazovačkoj opštini započelo je još 1960. godine osnivanjem Radničkog univerziteta „Boris Kidrič“, navodi se u dokumentarnom filmu koji je prikazan u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi na svečanosti povodom obeležavanja šest decenija rada ove ustanove kulture. 


Od osnivanja, opštinska ustanova kulture pružala je građanima u staropazovačkoj opštini zadovoljstvo druženja sa muzičarima i muzičkim grupama i ansamblima, pažnja je poklanjana pozorišnoj i likovnoj umetnosti, filmu, kasnije izdavačkoj delatnosti a na  njenom čelu sada se nalazi Vladimir Kerkez. 


Mnogo je ljudi ugradilo sebe u razvoj kulturnog života a na scenama u svim mestima opštine gostovali su velikani srpske i jugoslovenske scene iz svih oblasti kulture i umetnosti. 


Za dugogodišnju podršku, pojedincima i ustanovama, među kojima su pokrajinski sekretarijat za kulturu i opština Stara Pazova uručene su plakete i zahvalnice, koje su primili Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.


Za muzičko-dramski program na svečanosti postarali su se  kulturni pregaoci iz ove sredine a u godini obeležavanja jubileja za sve ljubitelje kulture već nekoliko nedelja CZK organizuje besplatne pozorišne predstave i koncerte u više mesta staropazovačke opštine.