(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U utorak isključenje vode u Novoj Pazovi od 8 do 13 časova • Staropazovačka policija uhapsila dilera droge • PARTIZANSKA SLAVA U VOJKI: Venci za heroje i fijakerijada • COVID 19: Porast novozaraženih i na teritoriji opštine Stara Pazova, u jednom danu pet novih slučajeva • LEPA MUZIKA U LEPOJ VEČERI: Održana manifestacija "Svetoilinske letnje noći" • Saobraćajna policija pojačano kontroliše teretna vozila • OO SNS Stara Pazova pruža podršku Aleksandru Vučiću za kandidaturu na narednim predsedničkim izborima • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatrura do 35 stpeni.
Politika 19.07.2021.
Stara Pazova
Brza pruga Beograd - Novi Sad od februara u saobraćaju

Uspeli smo da integrišemo svu pamet i inženjersku snagu koju imamo u ovaj projekat i približavamo se samom kraju brze pruge Beograd - Novi Sad kao prvog dela budućeg koridora od Beograda do Budimpešte, istakao je ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom posete radova u železničkoj stanici Zemun na deonici brze pruge Beograd Centar – Stara Pazova.


Momirović je obilasku radova sa rukovodiocem projekta stručnog nadzora Jankom Kovljenićem razgovarao o trenutnom stanju u izgradnji ove deonice, koja je maksimalno ubrzana kako bi se završila u datom roku.


"Mehanizacija je ključna, ušli smo u elektro radove i sigurnosne radove, imali smo priliku da vidimo kako se završavaju građevinski radovi ovde i stanica napreduje dobro kao i svih šest stanica na ovoj trasi od Beograda do Novog Sada", rekao je Momirović.


Kovljanić je napomenuo da je u poslednjim mesecima izvršeno značajno ubrzanje radova koji dobro napreduju, uz određene probleme koji se uspešno prevazilaze


"Saobraćaj se odbija po levom koloseku od aprila meseca ove godine, sada se planira da se pusti deo desnog koloseka koji se zavšava. Pošto je pruga podeljena u dva segmenta, jedan deo od Beograda do Batajnice je dvokolosečni i on je prvi segment ove pruge koji je za manje brzine, a od stanice Batajnice do Stare Pazove postoji četiri koloseka, od kojih su dva koloseka za pruge velike brzine prema Novom Sadu za 200 km/sat. Na ovom delu od Beograd Centra do Batajnice radovi su 95 odsto završeni i očekujemo vrlo brzo završne radove na puštanju i desnog koloseka u saobraćaj. Stanične zgrade su u funkciji rada i one su oko 70 odsto završene, a na ovom celom potezu imamo i četiri velika nadvožnjaka na kojima se radi intezivno i nema planiranih zastoja u realizaciji'', kazao je Kovljenić.


Ministar Momirović je dodao da će radovi biti završeni u predviđenom vremenskom periodu, posle čega slede statička i dinamička ispitivanja koloseka i probne vožnje, tako da bi do februara naredne godine saobraćaj bio u potpunosti normalno realizovan.