VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 02.08.2021.
Izložba fotografija Davida Jovnaša "Fragmenti prošlosti u sadašnjosti" u biblioteci

U prostorijama Narodne biblioteke Dositej Obradović sinoć je otvorena izložba fotografija Davida Jovnaša iz Stare Pazove pod nazivom Fragmenti prošlosti u sadašnjosti. Na otvaranju izložbe su govorile Dragana Milaš, direktorka i Nataša Filip, bibliotekarka.


David Jovnaš je pre deset godina kako kaže, videvši stare fotografije na internetu, došao na ideju, da fotomontažom sliku iz prošlosti uklopi u sadašnju arhitekturu, u sadašnje okruženje, tako da publika može da vidi kako su delovi Stare Pazove izgledali nekada a kako izgledaju danas.


Najstarija obrađena slika datira iz 1904. godine a Fragmente prošlosti u sadašnjosti mogu posetioci da pogledaju u biblioteci do kraja septembra.


Ovom izložbom narodna biblioteka se uključila u obeležavanje Dana opštine, kao i monodramom Bibliotekarka koja je takođe izvedena sinoć. 


U pitanju je monodrama Mirka Markovića u kojoj  Aleksandra Saška Manasijević ostvaruje lik bibliotekarke, koja apeluje da se biblioteke vrati bibliotekarima, tj. ukazuje na savremen odnos prema kulturi i na poremećen sistem vrednosti. Bilo je to četrdeseto izvođenje ove "monofazne" komedije.