VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 07.08.2021.
Blago povećanje broja zaraženih koronavirusom

Na teritoriji opštine Stara Pazova prema podacima iz Doma zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj, u toku ove nedelje registrovano je  8 slučajeva zaraze koronavirusom. Još uvek je broj pozitivnih jednocifren kaže dr Duško Koldžić, ali primetno je da se taj broj polako povećava, što je rezultat povratka sa letovanja i masivnih okupljanja. Dnevno se u kovid ambulantu, koja radi u prepodnevnoj smeni javi od 30 do  40 građana.


Brzi antigenski test se u mnogim slučajevima radi i  zbog  hospitalizacije, prvenstveno  obolelelih od malignih oboljenja.  Dnevno bude i na punktu za imunizaciju u Preventivnom centru  do 40 pacijenata. Na vakcinu se čeka par dana nakon prijave, ali mogu da dođu i oni, koji se nisu prijavili preko e –uprave a dostupno je cepivo Fajzer Biontek i Sinofarm.  Još uvek se po rečima dr Koldžića vakcinišu građani rođeni 80-tih i devedesetih godina, neznatan je broj tinejdžera i mlađih.  Do sada je u staropazovačkoj opštini prvom dozom vakcine protiv koronavirusa obuhvaćeno preko 40 posto punoletnih građana a obe doze je primilo oko 40 odsto punoletnog stanovništva.


Lekari apeluju na poštovanje preventivnih mera, što podrazumeva pre svega nošenje maske u zatvorenom prostoru, ali savetuju i imunizaciju.