VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 18.08.2021.
"Čistoći" od nadležnog Ministarstva 120 novih kontejnera i 131 nova kanta

U Staroj Pazovi danas su predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine sa predstavnicima opštine potpisali ugovor o dodeli kontejnera koje je na korišćenje preuzelo JKP "Čistoća".  Stara Pazove je jedna od lokalnih samouprava koja je konkurisala i kojoj je dodeljeno 120 kontejnera i 131 kanta od strane nadležnog ministarstva.  


Upravljanje otpadom i inicaranje reciklaže na lokalnom nivou, jedan je od prioriteta Ministarstva zaštite životne sredine, koje je ove godine obezbedilo opremu za sakupljanje i reciklažu u 34 lokalne samouprave, među kojima i opština Stara Pazova. Ovo je danas ugovorom regulisano u zgradi opštine, prilikom posete Sare Pavkov, posebne savetnice ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović.


Oprema će doprineti da sredina bude čistija i uređenija. Kako je rekao Goran Vranješ, direktor JKP Čistoća Stara Pazova, oprema će biti raspoređena po svim mestima staropazovačke opštine i svi se nadaju da će ova podrška ministarstva doprineti ne samo podizanju svesti o potrebi zaštite sredine, već i unaprediti upravljanje otpadom.


Resorno ministarstvo će nastaviti da pruža podršku lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom. 


U cilju podizanja svesti o ovoj jako bitnoj temi, Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa Miinistarstvom prosvete priprema strateški dokument, koji će definisati sistemsku edukaciju za osnovnoškolsko obrazovanje.