VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Vojka 30.08.2021.
Održani 20. Vojački pudarski dani u Čortanovcima

Milorad Milošević iz Čortanovaca je proizveo najbolje belo vino, lozovaču i kajsijevaču, a  za šljivovicu mu je pripalo drugo mesto. Života Stefanović  iz Stare Pazove ima najlepšu vikendicu u Čortanovcima i najbolje crveno vino, dok je za belo osvojio 3. mesto a za lozovaču drugo, rezultat je ocene komisije na Vojačkim pudarskim danima. Najuređeniji vinograd ima Radmila Stojkov, za najlepše pudare proglašeni su Teodora Ćurčin i Marko Ubiparić, najmlađa pudarka je Milena Inđić a najstariji pudari Dragica Abadžija i Miodrag Vujin. 


Jubilarna, dvadeseta manifestacija, koju organizuje Udruženje vojačkih pudara, sa ciljem očuvanja tradicija vinogradarstva i vinarstva, održana je u subotu u Borovom gaju u Čortanovcima. U popodnevnim časovima je počela bazarom zdravlja i izložbom slika Željke Ćurčin, potom je usledio šahovski turnir a u večernjim satima kulturno - zabavni program. Nastupili su članovi udruženja Kreativni ljudi Vojke  i orkestar Ljubinka Lazića, Živan Pašić, hroničar iz Čortanovaca je govorio o istorijatu nastanka ovog mesta i podizanju zasada vinograda a zatim su deljene i nagrade najboljima vinogradarima u nekoliko kategorija. 


Kišovito i hladno vreme, sigurno je doprinelo manjoj posećenosti, ali  dobro raspoloženje nije manjkalo, jer je nakon zvaničnog dela usledilo druženje uz večeru za koju se služilo kao i uvek, nezaobilazno pudarsko jelo - jupka.