(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: SEDNICA SO STARA PAZOVA: Rebalans budžeta zbog uvećanih prihoda • COVID 19: U poslednjih 24 sata na teritoriji opštine Stara Pazova ukupno 64 novozaražene osobe • Štrajk upozorenja i u nekim školama staropazovačke opštine • Nedelja ženskog preduzetništva u staropazovačkoj Gimnaziji • Odbojkašice Jedinstva slavile u derbiju protiv Železničara iz Lajkovca 3:1 za četvrtu uzastopnu pobedu • Poraz Omladinca kod kuće od Bečeja 1918, Feniks 1995 slavio u gradskom derbiju protiv Jedinstva • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, Temperatura do 13 stepeni.
Info 07.09.2021.
Stara Pazova
Uhapšeni čelnici staropazovačke firme zbog utaje poreza i pranja novca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije - Odseka u Novom Sadu, u saradnji sa Poreskom upravom Ministarstva finansija i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su malverzacijama stekle protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 10.772.900 dinara, navodi se u saopštenju MUP.


Kako se navodi, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, poreska utaja i pranje novca uhapšen je S.K. (33), odgovorno lice firme „Tina kompani – 2020“ iz Stare Pazove, dok se K.S. (27) i M.S. (29) terete da su učinili krivično delo pranje novca, kao i u pomaganju krivična dela poreska utaja i poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost.


S.K. se sumnjiči da je, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od juna 2020. godine do avgusta ove godine, u dogovoru sa K.S. i M.S, u nameri da izbegne plaćanje poreza, doprinosa ili drugih propisanih dažbina, nadležnoj Poreskoj upravi dao lažne podatke o stečenim prihodima svoje firme, pri čemu je izbegao plaćanje poreskih obaveza u iznosu od 2.617.175 dinara, dodaje se u saopštenju.


Nakon toga, S.K. je, kako se sumnja, izvršio konverziju novca koji potiče iz kriminalne delatnosti u nekretnine, u nameri da prikrije nezakonito poreklo imovine.


Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.