(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Novi pločnik ispred Pošte u centru Stare Pazove • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID 19: U opštini Stara Pazova registrovano novih 21 slučajeva zaraze • NOVI BANOVCI: KUD Branko Radičević proslavlja 70 godina postojanja • Članice streljačkog kluba Jedinstvo uspešne u Nišu • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Politika 22.10.2021.
ostalo
Vode Vojvodine su dobile prvi kontigent nove opreme. Isporučeno je šest novih vozila i čamaca koji će već od danas biti

Vode Vojvodine su dobile prvi kontigent nove opreme. Isporučeno je šest novih vozila i čamaca koji će već od danas biti u upotrebi.


-Čamci će odmah biti pušteni u vodu i na drugačiji način ćemo se ophoditi prema ribokradicama. Na njih će biti postavljene kamere koje će se pratiti iz monitoring centra- rekao je Srđan Kružević, direktor “Vode Vojvodine”.


On je najavio i da će za mesec dana stići najmoderniji dron koji će snimati u svim vremenskim uslovima. Takve dronove koriste sve razvijene svetske države za pronalaženje davljenika, ljudi u vatri, a sada će pomoći radnicima kako bi pratili sve one koji postavljaju mreže.


-Te slike ćemo kasnije moći da koristimo i u procesima protiv lovokradica, što do sada nismo mogli da radimo iz razloga jer su imali bolju opremu. Toliko brzo su nam bežali da nismo mogli čak ni da ih slikamo kako bismo ih identifikovali- istakao je Kružević.


U svaki čamac uloženo je 750.000 dinara a uzeti su na lizing koji traje pet godina, kao i vozila.


-Ta oprema se dosta haba. Nekom analizom su utvrdili da je daleko jeftinije ulaziti u ratu koja će nam na godišnjem nivou biti jednaka i svakih četiri ili pet godina zanavljati tu opremu nego da ulažemo u vozila i popravljamo ih već posle treće godine- naveo je Kružević. (Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić)