I ovogodišnje takmičenje u kuvanju riblje čorbe održano juče u Surduku pod nazivom „Zlatni kotlić“ i pored loših vremenskih uslova privuklo je veliki broj takmičara. Krčkala se čorba u petnaestak kotlića, a kulinarski majstori su se trudili da nadmaše sebe i osvoje jednu od nagrada koje svake godine dodeljuje Mesna zajednica Surduk i sponzori. Nagrade je najboljima
uručio predsednik opštine Đorđe Radinović, a prvo mesto osvojili su Vojčani, druga nagrada je ostala u Surduku dok je treće mesto pripalo Inđinčanima. I ove godine su pored ribljih đakonija domaćini i gosti izneli i domaće specijalitete, šunku, kobasice, slaninu, tek toliko da se zanimaju dok čorba ne bude gotova, a udruženje žena Surduka Jefimija je organizovalo prodajnu izložbu radova svojih članica.
Fotografija (Zoran Milić)
Info
Stara Pazova
08.04.2013.