VEST: • KULTURA: Jun mesec u znaku 3 tradicionalna festivala • NASTAVLJAJU SE RADOVI U CENTRU: Rekonstruiše se traka ispred zgrade Hotela Srem • Predstava pazovačke gimnazije pobedila na omladinskom festivalu u Kuli • Dunja Sekulić i Nikola Tasić osvojili bronzu na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu • FUDBAL: I pored trijumfa Jedinstvo od naredne sezone u nižem rangu takmičenja • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 20.05.2022.
POGLEDAJTE MEJL SA KOGA SU STIGLE DOJAVE O PODMETNUTOJ BOMBI U LOKALNIM ŠKOLAMA: Bizarne i nepovezane rečenice

Većina mejlova o podmetnutoj bombi u škole na teritioriji opštine Stara Pazova stigli su jutros u 05.47 sa adrese ressistance@yandex.ru. Adresa je sa međunarodnog servera “Yandex” koji je najveći i najpoznatiji internet servis u Rusiji, mada ga može koristiti bilo ko u celom svetu. Mejl je pored prve rečenice da “Na teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi” ima propratni tekst, nepovezan i teško razumljive sadržine. Verovatno je u pitanju  generički prevod nekog teksta ili poruke iz ranijih godina, jer je na jučerašnjim pretnjama po školama u Beogradu bio tekst sličnog stila za koji utvrđeno da je kopija manifesta masovnog ubice iz škole u Permu, u Rusiji od prošle godine. Ovoga puta mejl je bio sledeće sadržine:


Na teritoriji škole je podmetnuto mnogo bombi


Mrzimo ljudsko društvo i mrzimo da budemo deo njega! Mrzimo besmislenost ljudskog života! Mrzimo baš ovaj život! Vidimo samo jedan način da to opravdamo: uništiti što više ljudskih čestica komposta. To je jedina ispravna i vredna stvar koju svako od nas treba da uradi u životu, jedini način koji možemo da opravdamo, jedini način na koji možemo da učinimo svet boljim mestom. 


Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u ćorsokak, u uništenje svega drugog, svega stvarno živog. 


Evolve, shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti”- navodi se u mejlu pristiglom na sve adrese osnovnih škola u opštini Stara Pazova.