(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Uskoro 5 novih bunara u cilju boljeg vodosnabdevanja u opštini Stara Pazova • Od 1. avgusta zatvoren putni pravac od Pazovačkih bazena do kružnog toka kod MTU-a • Skaču brojke novoinficiranih u staropazovačkoj opštini, 30 procenata testiranih pozitivno • Služba Hitne pomoći stalno na terenu, sve češće povrede na radu • APEL MUP-a: Ne spaljivati travu i nisko rastinje zbog velike opasnosti od požara • VREME: Dnevna temperatura oko 32 C • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info 06.06.2022.
Stara Pazova
Hapšenja i saslušanja u nekoliko mesta u Sremu zbog optužbi za korupciju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, u saradnji sa Vojnom policijom, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su i podneli krivičnu prijavu protiv 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela.


Zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni su i zadržani M. D. (1973) odgovorno lice privrednog društva „DSM Stil“ iz Sremske Mitrovice, D. S. (1977) osnivač preduzetničke radnje „In Projekt montaža“ iz Inđije, Ž. V. (1970) iz Sremske Kamenice, odgovorno lice privrednog društva „Braća Vojinović“, D. I. (1973) iz Hrtkovaca, odgovorno lice preduzetničke radnje „Art color D&V“, A. M. (1969) iz Rume, odgovorno lice „MediaKomerc“ DOO Voganj, Kragujevčanin I. V. (1977) pripadnik Vojske Srbije, kao i Rumljanin I. V. (1979) pripadnik Vojske Srbije koji se tereti i za krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.


Takođe je uhapšeno i sprovedeno na saslušanje još petoro osumnjičenih lica, tridesetosmogodišnje odgovorno lice jedne srednje škole u Staroj Pazovi, četrdestetjednogodišnje odgovorno lice jedne stručne škole u Pećincima, tridesetpetogodišnje odgovorno lice jedne mesne zajednice na teritoriji Sremske Mitrovice i četrdesetčetvorogodišnje odgovorno lice jedne osnovne škole u Buđanovcima, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.


Njih petoro se terete da su, od decembra 2021. do maja 2022. godine, u dogovoru sa I. V., u postupcima nabavki radova na tekućem održavanju, adaptaciji, sanaciji i rekonstrukciji delova objekata čija su oni odgovorna lica, protivpravno dali prednost, kao najpovoljnijem ponuđaču preduzeću „DSM STIL“ DOO SREMSKA MITROVICA, čije je odgovorno lice M. D., a koji je overavao fiktivne ponude i fakture koje je sačinjavao osumnjičeni I. V. (1977) po nalogu svog brata I. V (1979) koji je, takođe, i angažovao radnike za izvođenje predmetnih radova, a koji nisu zaposleni u firmi „DSM STIL“ DOO SREMSKA MITROVICA, koja je iskorišćena za izvršenje krivičnog dela.


Osumnjičeni D. S. se tereti da je pečatom svoje preduzetničke radnje i svojim potpisom overavao obrasce predmera i predračuna navedenih radova neverodostojne sadržine, koji su bili osnov za određivanje vrednosti nabavki radova i osnov za određivanje iznosa sredstava za koja su navedene škole konkurisale kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.


Kako se sumnja, novac uplaćen od strane navedenih pravnih lica prebacivan je sa računa „DSM STIL“ plaćanjem fiktivnih faktura izdatih od strane preduzeća „MEDIACOMERC 1991“ DOO VOGANj i „MEDIĆ 2019“ DOO VOGANj, čije je faktički odgovorno lice osumnjičeni A. M., „BRAĆA VOJNOVIĆ“ DOO SREMSKA KAMENICA čije odgovorno lice je osumnjičeni Ž. V. i „Art Color D & V“ čiji osnivač je osumnjičeni D. I.


Osumnjičenima M. D., D. S., D. I., A. M., I. V., Ž. V. i I. V. određeno je zadržavanje.