VESTI: Počinje rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Danas uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u Batajnici • Odbojkašice Jedinstva pobedom započele finalnu seriju plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 22.06.2022.
Kolike su cene na bazenima u našoj okolini i koliko može da Vas košta dan na plaži?

Vrućine su proteklih dana naterale građane da se rashlade na bazenima ili na Dunavu. Proverili smo za vas koliko koštaju ulaznice za bazene ili dan proveden na nekom drugom kupalištu u okolini.


Najpovoljnije ćete proći ako se odlučite za Pazovačke bazene na ulasku u Novu Pazovu. Cena dnevne karte za odrasle je 300 dinara, a nakon 15 časova je 200 dinara, za decu od 7 do 18 godina je 150 dinara a nakon 15 časova je 100 dinara. Deca do 7 godina starosti se kupaju besplatno. Nema nikakvih doplata za ležaljke ili suncobrane, a cene pića, kafe, sladoleda ili druge hrane su standardne kao u bilo kojoj prodavnici ili kafiću. Kvalitet vode se proverava redovno a na raspolaganju su bazeni, tuševi, svlačionice, kafići, hidromasažni gejziri i vodoskoci kao i tobogani za najmlađe. O bezbednosti brine spasilačka služba a u okviru kompleksa je i ambulanta.   


U bazenima “Horizont” u Surduku dnevna karta za odrasle je 650 dinara a vikendom čak 800 dinara.  Nakon 15 časova radnim danom se plaća 350 a vikendom 400 dinara. Deca do 10 godina plaćaju 300 dinara radnim danom a vikendom 400. Bebe do dve godine ne plaćaju.  U okviru cene karata, na raspolaganju su vam parking, svi sadržaji koji se tiču bazena, tuševi, svlačionice, toaleti, igrališta. Cene hrane i pića su na nivou grada Beograda pa i malo “jače”. Možete koristiti suncobrane i ležaljke ali ako želite VIP sadržaje u vidu posebnih dušeka za izležavanje, separea za društvo, kreveta ili tzv. “Gnezda”, doplaćuje se od 1.000 do 2.500 dinara. Sve u svemu, bez nekoliko  hiljada dinara se ne upućujte u ovaj ekskluzivni swimming & spa centar.


Slično je i na bazenima „Poseidon“ u Starim Banovcima. Dnevna karta vikendom je 700 dinara, radnim danom 500 dinara. Nakon 15 časova cena je 300 dinara. Za decu od 2 do 10 godina ulaz je 300 a nakon 15 časova 200 dinara. Vikendom deca plaćaju 400 dinara. Za ovaj novac kao i na bazenima „Horizont“ možete uživati u 3 bazena, đakuzi kadama,  dečijim toboganima, odbojci na pesku… Cene hrane i pića su slične kao i na bazenima “Horizont”.


Cene karte na gradskom bazenu u Inđiji iznosi 300 dinara za odrasle i svega 50 dinara za decu. Nakon 16.30 cena je 180 dinara za odrasle. Bazen poseduje tuševe, kabine za presvlačenje, ležaljke, tobogan, hidromasažni bazen.


Ukoliko želite da provedete letnji dan na javnoj plaži na Dunavu, plaža “Venecija” je i ove godine uređena, očišćena, sa nasutim novim peskom, i terenima za odbojku. Tu su ugostiteljski objekti u vidu splavova gde možete jesti i piti kao i restoran “Venecija”. Cene nisu viske i na nivou su kafića i restorana u ostalim naseljenim mestima. Banovčani mole sve posetioce da nakon uživanja na plaži otpatke pokupe sa sobom ili ih uredno odlože u postavljene kante za smeće.


Sa letnjim opadanjem nivoa Dunava kod Belegiša u sred njegovog toka pojavljuju se ogromni peščani sprudovi, tzv. “Belegiške ade”. Boravkom na njima možete napraviti fotografije koje podsećajju na Maldive, ali zato sa sobom morate poneti bukvalno sve, od vode i hrane, do sokova, kafe i obaveznog sredstva za sunčanje ili suncobrane, jer hlada nema. Samo pesak. Boravak na ovim rečnim ostrvima je besplatan ali pripremite oko 250 dinara po osobi da Vas čamdžije prevezu do tamo. Pokušaj da se voda pregazi ili prepliva do njih može biti jako opasan. Kao i na svim divljim plažama ovde se kupate na sopstvenu odgovornost.