(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Uskoro 5 novih bunara u cilju boljeg vodosnabdevanja u opštini Stara Pazova • Od 1. avgusta zatvoren putni pravac od Pazovačkih bazena do kružnog toka kod MTU-a • Skaču brojke novoinficiranih u staropazovačkoj opštini, 30 procenata testiranih pozitivno • Služba Hitne pomoći stalno na terenu, sve češće povrede na radu • APEL MUP-a: Ne spaljivati travu i nisko rastinje zbog velike opasnosti od požara • VREME: Dnevna temperatura oko 32 C • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika 24.06.2022.
Stara Pazova
Usvojen rebalans budžeta Opštine Stara Pazova, skoro 4 milijarde dinara za 2022.godinu

Danas je  u svečanoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi održana 21. sednica Skupštine Opštine Stara Pazova. 


Na junskom zasedanju lokalnog Parlamenta pred odbornicima opštine Stara Pazova našlo se 25 tačaka dnevnog reda, među kojima i rebalans budžeta opštine koji bi trebalo da iznosi skoro 4 milijarde dinara i u odnosu na postojeći uvećan je za više od 400 miliona dinara. Većinom glasova prisutnih odbornika ova tačka dnevnog reda je i usvojena.


Na  dnevnom redu bile s  i izmene i dopune Programa poslovanja Čistoće, Vodovoda, Toplane i OSA-e. Razmatreni su i usvojeni Izveštaji o radu sa Finansijskim izveštajem MZ Novi Banovci i Centra za Kulturu Stara Pazova, kao i Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednoig zemljišta u opštini Stara Pazova.


Odbornici su izglasali i Odluku o izradi Lokalnog plana za upravljanje otpadom u periodu od 2023. do 2033. godine po kome lokalna samouprava ima obavezu da imenuje komisiju koja će u narednih 12 meseci sastaviti ovaj strateški važan dokument o tome kako će se rešiti sve u vezi sa otpadom u narednih deset godina.


Jedna od tačaka dnevnog reda, koja je takođe usvojena, bila  je i Odluka o pristupanju izradi Plana razvoja opštine Stara Pazova. Skupština je dala saglasnost i na predloge Rešenja o imenovanju  članove Školskih odbora gotovo svih škola u opštini.


Neka od odborničkih pitanja odnosila su se na završetak radova na nadvožnjaku ka Golubincima i ka Busijama, problem javne rasvete u Novoj Pazovi a postavljeno je i pitanje kada će biti gotova nova trenažna hala u Novoj Pazovi.


Današnjoj skupštini prisustvovalo je 40 odbornica i odbornika, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, pomoćnica predsednika Nataša Milić Milaš,  kao i načelnici za finansije, privredu i društvene delatnosti pri lokalnoj samoupravi.