Jučerašnjim takmičenjem u kuvanju riblje čorbe, restoran „Priča“ u Novim Banovcima otvorio je ovogodišnju sezonu takmičenja. Okupilo se petnaest takmičarskih ekipa iz mesta staropazovačke opštine, ali i iz drugih sredina gde se gaji tradicija spremanja specijaliteta od rečne ribe. Pre proglašenja pobednika, Slavko Savić, vlasnik restorana je u razgovoru za RTV Stara Pazova
rekao da se nastavlja četvorogodišnja tradicija, da su obezbeđene nagrade za najuspešnije, da mu je u organizaciji pomogla Mesna zajednica Novi Banovci i opština. U vedroj atmosferi, takmičarske ekipe su, neko na drva, a neko na gas, krčkale svoje čorbe. Bilo je i onih koji su van konkurencije na roštilju spremali meso ili kobasicu. Za to vreme gosti su uživali uz muziku Drage i njegovih tamburaša, a oko 17.00 sati je usledila degustacija svih 15 čorbi od strane žirija koji su činili: Daniela Trninić, Steva Frlog, Sima Delić i Đorđe Kaženegra. Pažljivo su beležili poene,a sve čorbe su bile na degustacionom stolu pod šifrom tako da se nije znalo koja je čija čorba. U prilično zagrejanoj atmosferi usledilo je proglašenje najboljih kuvarskih ekipa, a domaćin se potrudio, zajedno sa sponozorima, pa su prva tri takmičara dobila pehare, a od četvrtog do osmog mesta medalje. Po oceni žirija, najbolja čorba je bila ona koju je spremila ekipa iz Batajnice na čelu sa Slavkom Cvijanovićem. Gosti su uživali u specijalitetima ovog restorana. Oni koji nisu osvojili nagradu, kao i obično, bili su nezadovoljni, ali su uglavnom rekli da će opet doći i pobediti.
Život
Novi Banovci
29.04.2013.