VEST: Odbojkašice Jedinstva savladale su u trećoj utakmici finala plejofa Tent rezultatom 3:0 i osvojile titulu šampiona Srbije! • U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • Zbog izmeštanja vodovodnih cevi u sklopu rekonstrukcije centra Stare Pazova slabiji pritisak u slavinama kod domaćinstava u okolini centra • U opštini Stara Pazova od početka godine vatrogasci intervenisali gotovo 60 puta • U subotu festival "Vojvođanska tradicija" u Novim Banovcima • U petak otvaranje 10. Vaskršnje izložbe u Novoj Pazovi • U subotu, 27.04. akcija dobrovoljnog davanja krvi u Staroj Pazovi • U nedelju 23. ribolovački Sabor u Novoj Pazovi PU • "Radost" iz Novih Banovaca dobitnik prestižne povelje Dositej Obradović • Odbojkašice Jedinstva ponovo pobedile TENT, u sredu meč lopta za titulu! • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Sport ostalo 23.08.2022.
Da li KK Partizan može skinuti KK Zvezdu sa trona ove sezone?

KK Partizan protekle sezone 2021/22 je igrao u Eurokupu i u Grupi A zabeležio je odličan rezultat, završili su kao drugoplasirani sa indentičnim skorom kao i Joventut 12-4. U 1/8 finala KK Partizan je doživio neočekivani neuspeh u Štark Areni u Beogradu, pred 19.000 navijača nisu uspeli izboriti prolaz dalje, poraženi su sa 95-103 (84-84) nakon produžetaka. Obradović je nakon toga meča bio razočaran, ali istakao da se mora nastaviti dalje.


ABA liga je takođe dobro odigrana u regularnom delu, sa skorom 22-4 Partizan je završio kao drugoplasirani i zaigrao 1/2 finale plej-ofa u kojem je izbacio Budućnost sa 2:1 u pobedama, a u finalima ipak poražen od Crvene Zvezde sa 3:2 u pobedama. Tako da je ostao žal za još jednom propuštenom šansom da se uzme titula u ABA ligi. Može se reći da je to bila još jedna neuspješna sezona po tim KK Partizan.
Kada je u pitanju sportsko klađenje, Partizan je opet drugi favorit u ABA ligi u odnosu na Crvenu Zvezdu.



Detalje o timovima, igračima i ostale statistike vezane za Evroligu, možete pronaći na njihovoj zvaničnoj stranici.


Ove sezone KK Partizan će biti jedan od 18 klubova koji će nastupiti u Euroligi. Nova sezona kreće od 6. Oktobra i KK Partizan će definitivno ove sezone dočekati spremno Evroligu. Tim je ojačan na svim pozicijama, pa se očekuje ravnopravna borba sa ostalim timovima za top 8. Ukoliko niste ispratili nova pojačanja KK Partizana, u nastavku možete pročitati ko je došao u tim.



Američki bek Džejms Naneli je definitivno pojačanje kakvo je trebalo KK Partizanu. Bivši igrač Makabija iz Tel Aviva. U sezoni 2021/22, Amerikanac je odigrao 32 utakmice u Evroligi. Tokom ligaškog dela za 29 utakmica imao je 14,1 poen po meču, dok je u tri utakmice plej-ofa, prosečno postizao 11 poena. Iako je već u poznim godinama, sigurno je veliko pojačanje KK Partizana i od njega se očekuje dosta ove sezone.



Danilo Anđušić se vratio u Partizan i tako će pomoći crno-belima ove sezone da osvoje ABA ligu i naravno da pokušaju napraviti što bolji rezultat u Euroligi. Nakon sezone u Monaku odlučio je da ponovo zaigra za crno-bele. Odličan šuter od kojeg se očekuje puno ove sezone.



Dante Egzum je prošle sezone igrao za Barselonu, na 5 mečeva u Evroligi prosečno je bilježio 6,3 poena, 2,5 skokova i 1,6 asistencija za 17 minuta po utakmici. Nije se nešto previše istakao, ali radi se o itekako dobrom igraču. Dosta je reći da je prošle godine osvojio bronzanu medalju sa selekcijom Australije na Olimpijskim igrama u Tokiju.



Janis Papapetru je poznati Grčki košarkaš, igrao je za Olimpijakos, pa je zatim prešao u najvećeg Grčkog rivala Panatinikosa. U prethodnoj sezoni Papapetru je prosečno beležio 12 poena, uz 3,2 skoka u najjačem evropskom klupskom takmičenju Evroligi. Sigurno se i ove sezone može očekivati sličan učinak Grčkog košarkaša u redovima crno-belih.


Ko je napustio tim?


Istekao ugovor/otišli: Rodions Kuruc, Dalas Mur, Rade Zagorac, Nemanja Dangubić.


Šta se može očekivati od KK Partizan u novoj sezoni 2022/23?


Gledajući igrački kadar, sa ovim timom KK Partizan će definitivno imati šanse za osvajanje ABA lige ove sezone, može se reći da će ravnopravno voditi bitku sa večitim rivalima crveno-belima. Još par imena su u igri za potencionalna pojačanja, tako da se može očekivati dolazak novih imena pored ovih trenutnih koji su stigli. Što se tiče same sezone u Evroligi, sigurno se mogu boriti za top 8 timova. Prvu utakmicu kreću iz Berlina protiv Albe, a u toj utakmici KK Partizan je favorit po procenama kladionica. Šanse za ulazak u top 8 su nikad veće, kao i za osvajanjem ABA lige. Željko Obradović je veliki stručnjak, sigurno će posložiti sve karte u timu i pokušati ove sezone osvojiti ABA ligi, a i naravno napasti ostale trofeje koji su u igri.


Od koga se očekuje najviše ove sezone ?


Nakon pripremnih mečeva i uvodnih mečeva u ABA ligi, definitivno se može početi pričati od koga se najviše može očekivati. Još je rano istaći ko bi mogao ove sezone da bude glavna karika KK Partizana, ali definitivno ih ima više. Tim izgleda veoma dobro za ovu sezonu. Obradović voli timsku igru, pa samim tim verovatno će broj poena biti raspoređen na više igrača ravnomerno, neće se igrati na isključivo na jednog čoveka.  Očekujemo dosta dobar Partizan ove sezone sa ovim novim pojačanjima, ali isto tako i sa igračkim kadrom koji je ostao.