VEST: U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca • Na pokrajinskoj smotri recitatora 9 predstavnika opštine Stara Pazova • Andrej Lakatoš iz Stare Pazove državni prvak u poslovnoj informatici •Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 31.08.2022.
"Gastro Srem" u Staroj Pazovi 2. i 3. septembra

Po peti put će u Staroj Pazovi u petak i subotu 2. i 3. septembra sve mirisati na Srem i sremačke specijalitete na gastronomsko – turističkoj manifestaciji "Gastro Srem" koja promoviše druženje i uživanje kroz gastronomiju, tradiciju i humanost. 


Okupiće oko 70 najboljih izlagača iz regiona koji se svojim raznovrsnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu, najpoznatije moderne tamburaške sastave iz Vojvodine, a u okviru same manifestacije održaće se Gastro Show koji će podrazumevati takmičenje najboljih kuvara iz Srema koji će pripremati sremačke i vojvodjankse specijalitete za posetioce (valjuške nasuvo, oko sela testa, testo na kurzovini, rezanci sa makom, slovačke nadlacke, ćufte u kifli..), takmičenje u brzom razvijanju testa, degustacija najboljih vina i rakija iz tog kraja.


Manifestacija se održava u organizaciji Opštine Stara Pazova i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.


Obe večeri će biti i poetski programi u Narodnoj biblioteci "Dositej Obradović". U petak veče stihova Stevana Vidovića Brice iz zbirke  "Iz švigara" a u subotu će biti predstavljena zbirka doskočica Dragiše Božića pod nazivom "Selo se veseli", ali spremaju se i zanimljive tematske izložbe.


Na trgu dr Zorana Đinđića kao i prethodnih godina neće izostati ni bogat kulturno – muzički program u okviru kojeg će nastupiti kulturno – umetnička društva sa teritorije opštine Stara Pazova i tamburaši. Programi počinju od 18 časova a organizatori kažu da raznovrsnu i bogatu ponudu svega ne treba propustiti, jer u Sremu se dobro jede i uživa baš!