VESTI: CSR Stara Pazova: Otvoren "Dnevni boravak" za rad sa decom sa poremećajem u ponašanju • Od Stare Pazove do Subotice za manje od sat vremena, brza pruga mogla bi da bude otvorena već u decembru • U četvrtak počinje prolećni raspust za đake na teritoriji Vojvodine • U sredu isključenje struje u Staroj Pazovi • U toku upis dece u "Poletarac" • U novopazovačkoj biblioteci organizovano druženje učenika sa pesnikinjom za decu Tatjanom Pupovac • Odbojkašice Jedinstva savladale Omladinac u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa • VREME: Sunčano, temperatura do 20 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 03.09.2022.
GASTRO SREM: Tradicionalno i moderno

Juče je na trgu Dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi svečano startovao peti Gastro Srem. Dvodnevna manifestacija promoviše tradicionalan, ali i moderan Srem. 


U ritmu najlepšeg valcera na svetu, Dunavskih talasa uz zvuke sremske tamburice Tamburaškog orkestra mr Ljubinka Lazića počeo je peti po redu Gastro Srem, gastronomsko-turistički praznik u Staroj Pazovi. Uprkos neumornoj kiši na trgu Dr Zorana Djindjića sastalo se oko 70 najboljih izlagača iz regiona koji osim dobre hrane i pića promovišu druženje i tradiciju.


Manifestacija je već pridobila naklonost i posetilaca i stručne javnosti i tako ponela i nagradu Najbolje iz Vojvodine i doprinosi očuvanju tradicije,  razvoju turizma i spajanju privrednika, naglasio je  Radivoj Paroški, zamenik Pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. 


Gastro Srem je idealno mesto gde se susreću tradicionalni i moderan Srem i zato se organizatori trude da iz godine u godinu okupe što više učesnika i posetilaca. Opština Stara Pazova već je prepoznatljiva po ovoj manifestaciji, koja ove godine obeležava svoj mali jubilej, na šta su su svi ponosni, rekao je  Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova. 


U programu svečanog otvaranja nastupili su i prijatelji sa Kosova i Metohije, čuvari srpske tradicije , članovi KUD a Kopaonik iz bratskog Leposavića.


Dvodnevna prestižna staropazovačka manifestacija donosi obilje gastronomskih događaja, najpoznatije moderne tamburaške sastave Vojvodine i nekoliko izložbi i poetskih susreta. Organizator Gastro Srema je  Opština Stara Pazova a pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. 


Gastro Srem se održava i danas od 18 časova.  Brojni  izlagači i učesnici kulturno – umetničkog programa,  u kome će nastupiti kulturno – umetnička društva sa teritorije staropazovačke opštine biće  na glavnom trgu, koji krase lepo aranžirani štandovi i cvetne kapije.