VEST: Skupština opštine usvojila planove za uređenje centralne radne zone u Staroj Pazovi • U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Gužve u centru narednih desetak dana • Zbog izmeštanja vodovodnih cevi u sklopu rekonstrukcije centra Stare Pazova slabiji pritisak u slavinama kod domaćinstava u okolini centra • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Nova Pazova 09.10.2022.
Novopazovačka Mladost najbolja na festivalu folklora u Bugarskoj

Na XVII međunarodnom festivalu "Maleševo peva i igra" 2022. u mestu Mikrevo u Bugarskoj, koji je takmičarskog karaktera, prvi ansambl KUD Mladost iz Nove Pazove je osvojio prvo mesto u kategoriji odraslih. 


U tri festivalska dana od 8. do 10. oktobra predstavilo se 107 ansambala iz Poljske, Turske, Ukrajine, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Bugarske, a novopazovački amateri su bili jedini predstavnici Srbije. 


Izveli su šest koreografija, kojima su prikazali deo folklornog bogatstva i kulturnog nasleđa Srbije. 


Ovo je četvrto učešće KUD Mladost na pomenutom festivalu, gde su i 2006. osvojili prvo mesto, dok su im 2007. i 2008. pripali drugo, odnosno treće mesto.