VESTI: Nov izgled zgrade “Socijalnog” u Staroj Pazovi vredan 40 miliona dinara • Višečlana porodica Jovanović zbog požara ostala bez krova nad glavom • Preminuo Stefan Subotić iz Belegiša • U subotu održan koncert OKUD-a Sveti Sava u Novoj Pazovi • Posle 4 decenije novopazovačka osnovna škola dobila novu stolariju • Svetosavski paketići uručeni članovima Dnevnog boravka „Moj kutak u gradu“ • Do kraja januara u Novoj Pazovi izložba slika mladih slikara, početnika radionice Kaleidoskop • Radovi na putu Krnješevci - Vojka • U Staroj Pazovi postavljen prvi Poštin paketomat u Sremu • Košarkaši Dunava savladali Novi Pazar 96:73 • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 25.10.2022.
SEDNICA SO: Usvojen Program kapitalnih investicija u Opštini Stara Pazova 2023-2025. godine

Predlog  Odluke o rebalansu budžeta opštine Stara Pazova za 2022. godinu danas je usvojen većinom glasova odbornika Skupštine opštine Stara Pazova, na sednici u Beloj zgradi, na kojoj je prisustvovalo 47 odbornika.


Na dnevnom redu našle su se i  izmene  i dopune poslovanja više javnih preduzeća: Čistoće, Opštinske stambene agencije, Vodovoda i kanalizacije, Toplane, Urbanizma.


Kao sedmu tačku odbornici su razmotrili a potom i usvojili  predloga Odluke o usvajanju Programa kapitalnih investicija opštine Stara Pazova od 2023. do 2025. godine. Najviše sredstava Opština će izdvojiti za dogradnju predškolske ustanove Poletarac,  za rekonstrukciju i obnovu objekata Centra za kulturu u Golubincima, izgradnju Doma kulture u Belegišu, izgradnju parka u Novoj Pazovi, kao i dečjih igrališta na teritoriji opštine Stara Pazova.


Deo Programa su i Vrtić u Starim Banovcima, pešačko-biciklištička staza od Stare Pazove do autoputa E75, dogradnja objekta osnovne škole Boško Palkovljević Pinki i izgradnja atmosferske kanalizacije u delovima Novih Banovaca, naglasila je Nataša Mićić, predsednica Skupštine opštine Stara Pazova.


Među kapitalne investicije lokalne samouprave u navedenom periodu spada i finansiranje kanalizacione mreže u ostali delovima opštine, rekonstrukcija Doma zdravlja u Staroj Pazuovi, revitalizacija dvorca Šlos u Golubincima i izgradnja nove Tehničke škole i trenažnog centra u saradnji sa kompanijom MTU.


Današnjom sednicom Skupštine opštine formiran je i Savet za rodnu ravnopravnost za poboljšanje i unapređenje položaja žena, što Opštinu Stara Pazova ubraja u retke lokalne sredine koje imaju ovo telo.


24. sednici lokalnog Parlamenta prisustvovao je i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović sa saradnicima, koji je ovom prilikom informisao odbornike o radovima  vezanim za  nastavak i završetak vodovodne mreže u Vojki  kao i putne infrastrukture u celoj staropazovačkoj opštini:


Nastavićemo radove već na proleće. Plan je bio da nastavimo radove i ove jeseni, međutim iskomplikovale su se stvari ovim velikim skokom cena, globalno i time što je sve prouzrokovao rat u Ukrajini.  Imali smo raspisani konkurs koji nije odgovarao, pa smo morali da ga poništimo. Projekat je bio sa Pokrajinskim sekretarijatom za Vodoprivredu i  poljoprivredu, 50:50 sredstava. Moramo da projektantske   cene redukujemo na sadašnju situaciju, tako da ćemo u januaru ili februaru ponovo raspisati konkurs, ponovo konkurisati kod Pokrajinske vlade, zato što ta sredstva postoje i možemo da ih iskoristimo. Ovo nas je zaustavilo i poremetilo, na tržištu su velike komplikacije oko još nekih projekata“, obrazložio je Radinović.

Koji je po Vama najbolji sportski kolektiv u 2022. godini?