VESTI: Vozilo mobilnog informativnog centra MUP-a u sredu u mestima opštine Stara Pazova • Konkurs za regresiranje troškova putovanja studenata otvoren do petka, 02. decembra • U opštini Stara Pazova u 2021. godini čak 26 poginulih u saobraćajnim nesrećama • Završava se rekonstrukcija puta za Inđiju • Osma pobeda za redom odbojkašica Jedinstva! Savladan Partizan EFBET u gostima 0:3 • "Alasi" se oporavljaju? Dunav savladao Čačak 94 Quantox sa 84:83 • VREME: Hladno temperatura od 1 do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija 02.11.2022.
Stara Pazova
MIHOLJSKO LETO PRI KRAJU: Grejemo se, a da li i štedimo?

Miholjsko leto i prijatne dnevne temperature doprinose uštedi energenata, jer iako je zvanično počela grejna sezona, ne mora se grejati ceo dan. To potvrđuju i Staropazovčani, bilo da žive u stanovima sa daljinskim grejanjem, ili u domaćinstvima sa individualnim ložištima. U kratkoj anketi za RTV Stara Pazova većina je rekla da je grejanje palila samo rano ujutru i uveče kada su spoljne temperature jednocifrene. 


U skladu sa preporukama nadleženih, JKP Toplana Stara Pazova je 1. novembra počela sa isporukom topolotne energije. Krajem oktobra  su izvršili toplotne probe, tako da je sistem u potpunosti izbalansiran kako bi mogli da uštede energiju, objasnio je direktor Zoran Vukašinović, čemu doprinosi i u prethodnom periodu ulaganje u automatizaciju sistema:


“JKP Toplana Stara Pazova je predhodnih godina uložila značajna sredstva u automatizaciju našeg sistema tako das u sve naše toplotne podstanice opremljene trokrakim i mešnim ventilima koji su povezani sa automatskom regulacijom koja balansira sistem u odnosu na spoljnu temperaturu. Tako da ukoliko se spoljna temperatura približi 20 stepeni sistem sam sebe postepeno smanjuje i ako treba gasi, a kada temperature padne ispod 16 stepeni on ponovo počne da radi.” 


Toplana Stara Pazova snabdeva toplotnom energijom 2120 korisnika, u oko 130.000 kvadrata, od kojih je blizu 100.000 stambenog prostora. Stanovi i poslovni objekti su topli, ali svi treba da povedu računa o štednji:


“Moram da zamolim naše korisnike da prekinu praksu držanja otvorenih prozora dok su stanovi topli, već da toplotu regulišu zavrtanjem ventila na radijatorima i da na taj način svi damo doprinos globalnom trendu uštede energije” – istakao je Vukašinović.


Nadležni apeluju na racionalno trošenje svih energenata.