VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 02.12.2022.
Sutra prvi dečji šah turnir u Starim Banovcima sa preko 150 učesnika

Dečji šahovski festival budućih šampiona 2022. biće održan sutra u Starim Banovcima u hotelu "River in". Ovo šahovsko takmičenje se organizuje prvi put pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova, turnir se rejtinguje kod FIDE (Svetske šahovske federacije) a podržali su i Šahovski savez Srbije i Šahovski savez Vojvodine. Svečano otvaranje zakazano je za 10.30 časova a početak takmičenja je predviđen za 11 časova.Učestuju deca od 9 do 17 godina u četiri starosne grupe: 2013. i mlađi, 2011. i mlađi, 2009. i mlađi i 2005.-2008. Uz besplatnu kotizaciju, obezbeđeni su pehari, medalje i druge vredne nagrade za sve četiri grupe.  Koordinator takmičenja Aleksandar Mijić ističe da će čak 165 dece sutra igrati šah, što je i više nego odličan odziv, obzirom da se prvi put organizuje za decu.


Istakao je da je u martu staropazovačka opština ugostila najbolje šahiste sveta, pre mesec dana nas je čak posetio i predsednik Svetske šahovske federacije Arkadije Dvorkovič a ovo je treća organizacija koja ima za cilj da šah što više približi mlađoj populaciji.