VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 02.12.2022.
U nedelju adventni humanitarni koncert u Slovačkoj evangeličkoj crkvi

Da muzika spaja ljude, dokazaće se još jednom koncertom koji će se u nedelju 4. decembra od 18 časova organizovati u Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi. Naime to je ekumensko-humanitarni koncert jer će ga uveličati predstavnici i evangeličke i katoličke i pravoslavne crkve. Ulaz će biti besplatan ali će ljudi moći da ostave dobrotvoran prilog koji je namenjen deci u Africi. Ove godine će učestvovati dva hora, iz evangeličke crkve hor "Tilija" i iz rimokatoličke crkve iz Zemuna hor "Sveta Cecilija" kao i operski pevač iz Obrenovca.


Događaj koji ima tradiciju dugu 10 godina, ima za cilj da svi zajedno proslavimo period pre Božića, period adventa i da kroz pesmu i lepe reči pripremimo svoje duše za najradosniji hrišćasnki praznik.


18. decembra će se održati i Božićni bazar u Parohijskom domu gde će svoje rukotvorine predstaviti žene, deca i osobe sa posebnim potrebama. To će biti ukrasi i predmeti koji se tiču Božića a prodavaće se i hrišćanska literatura. 10 posto od prodatog će takođe otići u humanitarne svrhe.