VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 02.12.2022.
Na vojnom aerodromu u Batajnici obeležen Dan 204. Vazduhoplovne brigade

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, danas je svečano obeležen 2. decembar — Dan 204. Vazduhoplovne brigade, u spomen na dan kada je 1949. godine formiran 204. Lovački avijacijski puk.


Ovaj puk formiran je na aerodromu Zemunik, čime je RViPVO dobilo moćnu i ubojitu vazduhoplovnu formaciju. U drugoj polovini 1950. godine puk se prebazirao na aerodrom Zemun, a 15. maja 1951. godine prelazi na tada novoizgrađeni aerodrom u Batajnici gde jedinica ostaje do današnjeg dana.


Kroz 73 godine svog postojanja jedinica je prepoznatljiva po svojoj snazi, ne samo na našim prostorima, nego i šire. 204. lap je prva jedinica u RViPVO koja je još davnih pedesetih godina uvela u naoružanje mlazne avione čime se svrstala u red malobrojnih zemalja sa takvom tehinkom. Takođe, 1962. godine 204. lap prvi u RViPVO uvodi u naoružanje avion MiG-21 i tako postaje jedna od prvih jedinica u svetu koja je bila opremljena nadzvučnim borbenim avionom.  Opremljenost savremenom vazduhoplovnom tehnikom uz posedovanje visokih borbenih mogućnosti ovu jedinicu stavljalo je pred mnogobrojne zahteve a to je značilo i veliku odgovornost. Jedinicu je uvek krasio snažan kolektivni duh i nesalomiv borbeni moral, u miru, ali i u ratnim devedesetim godinama. S toga ih, ovaj praznik, obavezuje da se osvrnu na sopstvene početke, na bogato istorijsko nasleđe, na trenutke slave ali i na teška vremena obeležena herojskim delima pripadnika jedinice koja su upisana u legendu.


Danas je, takođe, povodom praznika, položen venac na spomen-obeležje poginulim pripadnicima jedinice. Tradicionalno je sestra Zorana Radosavljevića, koji je nastradao u bombardovanju 1999. godine, najistaknutijem pojedincu uručila nagradu, a saopštene su i stimulativne mere ostalim zaslužnim članovima Jedinice.


Proslavi su, pored brojnih oficira iz drugih jedinica, prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, nekadašnji pripadnici jedinice i članovi porodice poginulih pilota.