VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Sport Stari Banovci 05.12.2022.
Održan Dečji šahovski festival budućih šampiona 2022

Preko 160 dece iz 20 klubova iz cele Srbije okupilo se u subotu, 3. decembra na prvom Dečjem šahovskom festivalu budućih šampiona u hotelu "River In" u Starim Banovcima, u opštini Stara Pazova. Devojčice i dečaci u starosnim grupama do 9, 11, 13 i do 17 godina igrali su zajedno sedam kola po švajcarskom sistemu a turnir se rejtinguje kod FIDE.


Prvi put su na dečjem turniru bile elektronske table, tako da su se partije mogle pratiti uživo a cilj manifestacije da se šah što više približi mlađoj populaciji. Organizator i pokrovitelj manifestacije je Opština Stara Pazova, a predsednik opštine Đorđe Radinović je u svom obraćanju naglasio da ova lokalna samouprava uvek podržava sport i sve programe vezane za decu i omladinu, i izrazio nadu da će ovaj festival postati tradicionalan.


Festival su podržali Šahovski savez Srbije i Šahovski savez Vojvodine, čiji su predsednici zajedno sa predsednikom Opštine Stara Pazova povukli prve poteze. Predstavnicima klubova su ovom prilikom uručene zahvalnice, a predsednicima Šahovskog saveza Srbije i Vojvodine i Nebojši Baraliću, najboljem FIDE sudiji plakete. Za pobednike u sve četiri grupe su obezbeđeni pehari, medalje i druge vredne nagrade.