VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 06.12.2022.
Aleksandar Opačić predstavlja Srbiju na Svetskom kongresu dijabetesa

U Lisabonu je zvanično otvoren "Svetski kongres dijabetesa", najveći događaj koji se organizuje na temu šećerne bolesti. Delegaciju Dijabetološkog saveza Srbije predvodi Aleksandar Opačić, koji je zajedno sa saradnicima Svetlanom Tomić i Urošem Bogdanovićem učestvovao na Generalnoj skupštini Međunarodne dijabetes federacije (IDF), i kao predsednik Saveza jedini imao pravo glasa ispred naše zemlje. 


Opačić je 2017. godine preuzeo mesto predsednika Dijabetološkog saveza Srbije i u prethodnih pet godina organizovao mnogobrojne kampove, edukacije i aktivnosti na temu dijabetesa u našoj zemlji. Srbija će na kongresu imati i dva predstavnika u programu "Mladih lidera u dijabetesu", a to su Jelisaveta Fotić i Lucija Jakšić. 


Značajno je napomenuti da je upravo u Lisabonu i akademik prof. dr Nebojša Lalić koji je zvanično preuzeo mesto predsednika evropskog ogranka Međunarodne dijabetes federacije (IDF Europe). 


Svetski kongres dijabetesa nudi priliku da se prikažu razne inovacije u lečenju dijabetesa, održe mnogobrojne diskusjie i predavanja na temu dijabetesa, kao i razmene iskustva ljudi koji žive sa dijabetesom širom sveta. Kongres se organizuje na svake dve godine, ove godine domaćin je Lisabon, dok će 2024. godine domaćin biti Rio de Žaneiro.