VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 06.12.2022.
Uspešno završen projekat "Starajmo se zajedno" Centra za socijalni rad

Tribinom Starajmo se zajedno koja je organizovana  danas u Dnevnom boravku u staropazovačkom parku, završen petomesečni projekat  Centra za socijalni rad Stara Pazova pod istoimenim  nazivom. 


Projekat  je bio fokusiran na unapređenje starateljske zaštite mladih, odraslih i starijh lica u opštini Stara Pazova. U timu CSR je bilo 12 članova i od 20 do 30 polaznika. Ova ciljna grupa je prepoznata kao osetljiva usled nedostka potrebnih usluga, tako da je cilj bio unapređenje kvaliteta života lica koja su pod starateljskom zaštitom i podrška starateljima, objasnila je Dajana Kostić, koordinator projekta.


Sa starateljima  se radilo edukativno,  kroz dnevno – okupacione aktivnosti i međusobno upoznavanje, jednom nedeljno su bila predavanja lekara, pravnika,  psihologa a za štićenike su organizovane radionice crtanja, ručnog rada, poseta biblioteci... Štićenicima je bilo najvažnije druženje a roditeljima i starateljima razvoj raznih veština, posebno nenasilne verbalne i neverbalne komunikacije:


Direktorka CSR Rada Žugić je na završnoj tribini izrazila zadovoljstvo sa još jednim uspešnim projektom. Realizovan je pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku a završnoj tribini su prisustvovala  Joland Korora, pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, takođe Nataša Milić Milaš, pomoćnica predsednika Opština Stara Pazova, predstavnici drugih institucija,  staratelji i štićenici.


Sve aktivnosti su imale pozitivan efekat na korisnike. Osmeh i zagrljaj pri svakom novom susretu su nešto najdragocenije i zato je nastavak ovakvih aktivnosti  i  osnivanje Dnevnog boravka za lica sa invaliditetom i smetnjama u razvoju na teritoriji opštine Stara Pazova želja svih aktera projekta.