VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 08.12.2022.
Dvodnevni trening za srednjoškolce o kohezionoj politici EU U Inovacionom startap centru

Mladi ljudi u Srbiji su kreativni i imaju dobre ideje a ono što im možda nedostaje jeste znanje gde te ideje i na koji način mogu realizovati, odnosno informacija šta im je sve dostupno od fondova i koji sistemi podrške im stoje na raspologanju. Upravo zbog toga se sprovode treninzi poput "Uvoda u kohezionu politiku EU", koji je projekat Regionalne agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Srem i Regionalnom razvojnom agencijom Jug. 


Prvi deo dvodnevnog treninga održan je danas u Inovacionom starap centru Stara Pazova u prisustvu učenika staropazovačke Gimnazije  i predavača Rafaela Pupovca.


"Koheziona politika, poznata i kao Regionalna politika, predstavlja glavnu investicionu politiku Evropske unije, koja doprinosi stvaranju novih radnih mesta, poboljšanju kvaliteta života građana i povećanju ukupnog ekonomskog razvoja kako država članica, tako i EU u celini. Ona je takođe izraz solidarnosti, s obzirom da se podrška usmerava na manje razvijene regione i države članice EU - sa ciljem da se osnaži ekonomska, socijalna i teritorijalna kohezija Unije", istakao je direktor Regionalne razvojne agencije Srem Milan Mirić.


 Aktivnost “Jačanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih na regionalnom nivou u domenu kohezione politike EU” sprovodi se u okviru projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje  koji implementira GIZ i ima za cilj razvoj kapaciteta lokalnih institucija i informisanje javnosti, posebno mladih ljudi, u domenu kohezione politike EU.