VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 09.12.2022.
Umetnički maraton slikara i grafičara Pavela Popa u Staroj Pazovi

Krajem  juna u Novom Sadu otpočeo je maraton izložbi staropazovačkog i novosadskog slikara Pavela Popa (1948 - 2019). Sve izložbe organizuje porodica uz pomoć prijatelja, a povodom trogodišnjice smrti Pavela Popa.


Retrospektiva njegovih radova  stiže i u Staru Pazovu,  u galeriju "Mira Brtka" 13. decembra od 19 časova kada će biti prikazane različite tehnike velikog umetnika. Izložba će biti istog dana priređena i u holu Pozorišne sale od 17 časova i u slovačkom Parohijskom domu od 18 časova. 


Pavel Pop je diplomirao grafiku na Visokoj školi likovnih umetnosti u Bratislavi 1975. godine, a član Udruženja likovnih umetnika Vojvodine postao je 1977. godine. Radio je kao tehnički urednik u novosadskom "Dnevniku". Već osamdesetih godina prošlog veka stiče zvanje jednog od najboljih i najtraženijih grafičara na prostoru bivše Jugoslavije.


Sredinom devedesetih premešta svoj atelje iz Stare Pazove na Petrovaradinsku tvrđavu gde se osim grafike bavi i drugim vrstama, tehnikama i žanrovima slikarstva. U njegovom ateljeu na Tvrđavi tokom proteklih decenija rađali su se neponovljivi, crtački minuciozno izvedeni grafički listovi, ali i crteži, slike i ilustracije.


Ilustrovao je brojne knjige, a njegovi radovi se mogu naći u značajnim galerijama i institucijama. U okviru svog likovnog stvaralaštva razvio je koncept, koji je stručna kritika nazvala imaginativni realizam.