VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 12.12.2022.
Dan Dečjeg Pozorišta - Festival 3XD


Mladi glumci iz Bingule 


Po 28-mi put u  staropazovačkoj pozorišnoj sali čule su se pozorišne fanfare na festivalu 3xD, koji je ove godine organizovan mimo tradicionalnog letnjeg  termina. Reč je o takmičarskoj smotri slovačkog dečjeg dramskog stvaralaštva, na kojoj se kao glumci predstavljaju mladi amateri iz osnovnih škola u Vojvodini. Ovogodišnje izdanje festivala 3XD je bilo malo drugačije od prethodnih, korona je prekinula kontinuitet manifestacije a i donela poteškoće mladim pozorišnim ansamblima. Nastupila su samo dva ansambla, iz osnovne škole Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove i SKUD-a Milan Rastislav Štefanik iz Bingule.


Prvi su nastupili glumci iz Stare Pazove sa predstavom „Moj prvi sastanak“ u režiji Ivana Ječmena i Alexandera Mećeraka. „Mama ,igraj se sa mnom“  naziv je komada koji su na festival u Staru Pazovu  doneli glumci iz Bingule. " Moj prvi sastanak "Stručni žiri ove godine imao je samo jednog člana, bio je to reditelj iz Slovačke Peter Hudak. U publici je takođe sedeo i tročlani  dečiji žiri. Odlučeno je da uruče dve plakete, za prvo mesto ansamblu iz Stare Pazove a za drugo mladim glumcima iz Bingule. Po završetku festivala u prostorijama SKUD-a je održana i pozorišna edukacija. Organizatori smotre su  Nacionalni savet Slovaka, Zavod za kulturu vojvodjanskih Slovaka, SKUD heroj Janko Čmelik  a podršku je pružio i Zavod za Slovake u dijaspori.